Leef als een appelboom
27 januari 2020 
1 min. leestijd

Leef als een appelboom

Vertel me over je uitstelgedrag en ik vertel je wie je bent.

Eerlijk gezegd heb ik nooit gecheckt of deze regel echt klopt. Maar vermoedelijk kom ik een heel eind. Test het maar even:

  • Ga jij muziek luisteren?
  • Verdwaal jij op Facebook of andere sociale media?
  • Laat jij jezelf afleiden door de kat? Het dier dat op je bureau springt of de hoofdrolspelers van kattenfilmpjes?

Ik kijk op sociale media, luister te lang naar podcasts en ga allerlei dingen opruimen.

Maar mijn liefste tijdverdrijf is schrijven.

Daar heb ik al ontelbaar veel uren aan besteed. Niet dat het altijd iets zinnigs is. Ik ben ook niet altijd tevreden over eindresultaat. Het is net als het maken van een tekening. Die kan ook helemaal anders uitvallen dan gedacht. Ondertussen ben ik wel lekker bezig geweest.

Wat zegt het over mij? Ik leef graag in de cocon van eigen gedachten. Schrijven geeft me helderheid en houvast. Als er één ding is waarbij ik volledig samenval met mezelf, dan is het bij het schrijven.

Wat doe jij het liefst om iets anders te vermijden? Het zou zomaar kunnen dat in die activiteit jouw gouden kracht schuilt. Omdat het je moeiteloos afgaat.

Weet je wat het verschil is tussen een palmboom en een appelboom?

Om zo’n exotische boom in dit noordwestelijke deel van Europa te laten groeien, moet je heel veel moeite doen. Het wordt nooit zo'n grote sterke boom als in zuidelijke landen. Dit land is niet de juiste leefomgeving voor een palmboom.

Plant je daarentegen een appelboom, dan komt de boom moeiteloos tot bloei en draagt appels. De boom voelt zich thuis en floreert. Vergelijk jezelf met een appelboom.

Doe iets wat volledig bij jou past en jou heel goed afgaat. Geef je bijvoorbeeld over aan jouw favoriete uitstelgedrag.


   


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.