Is dit je hobby?
Of het schrijven van die leuke stukjes mijn hobby was.

Ik krijg vaak reacties op mijn blogartikelen. Maar deze reactie verwonderde me. Jazeker, ik vind het schrijven zo leuk dat het als een hobby voelt. Bloggen is mijn favoriete uitstelgedrag. Ik kan me er behoorlijk in verliezen. 

Tegelijkertijd is dit ook gewoon mijn business. Het levert de prachtigste klanten op.

"Licht en ook poëtisch", noemde iemand mijn stukken laatst. "Met een filosofische twist erin", zei iemand anders. "Met een microscoop of juist met een verrekijker."

Dat zijn inderdaad mijn stijlkenmerken. 

Ik vergroot uit en ik verzacht met poëtische woorden. De meeste reacties krijg ik op gebeurtenissen in mijn persoonlijke leven. Mensen herkennen zich daarin.

Zo figureer ik als de held in mijn verhaal.

Enkele vaste lezers sturen me regelmatig een reactie. Superleuk. Vaak doe ik daardoor weer nieuwe inspiratie op. Ik heb ook heel veel stille fans. Ze verwijzen mensen door. Misschien jij wel! Dankjewel daarvoor. Of ze sturen me na jarenlang stil volgerschap een mail dat ze graag met me willen werken. 

Ook geweldig leuk. Ik zei toch dat dit niet alleen een hobby is?

Jij kunt dit ook.

Van je leven een verhaal maken bedoel ik. Je persoonlijke verhaal inzetten voor je werk. En als je wilt ook als je hobby. De held in je eigen verhaal.

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.