Missie | Wat is jouw plan voor dit jaar?
27 oktober 2023 
2 min. leestijd

Missie | Wat is jouw plan voor dit jaar?

Wat is jouw plan voor dit jaar? Durf jij groot te dromen? Ga jij op 'de toppen van je kunnen' leven? Ben jij er klaar mee om voort te sukkelen en in de wachtstand te blijven staan?

Stel je eens voor we een jaar verder zijn. Met enkele dierbare mensen kijk je terug op het moment waar je nu staat.

Wat is er in deze tussenperiode gebeurd waar je trots op bent? 

  • Welke stappen heb jij dan gezet met jouw werk of je missie?
  • Waar kijk je dan precies met een diep voldaan gevoel op terug?
  • Heb jij op de 'toppen van je kunnen' geleefd, in je Zone of Genius?

Maak het gerust groots. Zoom uit, alsof je van ver naar jezelf kijkt. En zie jouw jaar in een breed perspectief.

  • Heb je je eigen keuzes gemaakt, waar je hart een sprongetje van maakt?
  • Heb jij helderheid gekregen over je focus of heb je gehoor gegeven aan jouw missie?
  • Leid jij een leven waarin jij je creatieve bubbelende binnenkant volop tot uiting laat komen?

Neem er de tijd voor. Want deze oefening geeft aanwijzingen voor de richting die je in wil slaan als je dat niet precies voor je ziet En dat geeft houvast voor een eigen pad. Een koers in de vorm van een verhaal.

Dat verhaal creëer je zelf.

Allereerst door er in te geloven. Want als jij er zelf niet in gelooft, hoe kun je het dan delen met anderen?

Geef jezelf de tijd om het idee te laten groeien en door te bouwen. Daardoor groeit ook je zelfvertrouwen. Hoe sterker jij er in gelooft, hoe meer anderen er ook in geloven. Want jouw enthousiasme is aanstekelijk.

Heb je daarbij steun nodig, schakel dan hulptroepen in. 

Mensen die al langer dit pad bewandelen en je van je blinde vlekken afhelpen.

Daarom ben ik zelf aangesloten bij de mastermindgroep van de VrijheidsOndernemers. Het is fijn om samen op te trekken met mensen die er net als ik echt voor willen gaan. Wekelijks bespreken we elkaars doelen en blokkades. We helpen elkaar verder en leren van elkaar, elke week opnieuw.

Dat samen optrekken is juist belangrijk als het voor jou als een 'luxe' voelt. Want zo beroerd gaat het toch niet, denk je misschien. Nee, juist dàn heb je veel steun aan anderen, die ook dat pad belopen en zien wat jij (nog) niet ziet.

Je hoeft het niet alleen te doen. 

Je kunt besluiten dat je niet meer voort hoeft te sukkelen. Je zegt tegen jezelf: het is mooi geweest. Vanuit een veilige bestaansgrond neem je een ferme spurt naar het luchtruim. Je bent ontpopt en nu mag je gaan vliegen.Met mij in gesprek?

Ik bied je aan om daarover vrijblijvend met mij in gesprek te gaan. Ik ben er gek op om te ontdekken waar jij naar toe wil en hoe je daar kan komen.

>> Boek hier je adviesgesprek in.

Ik spreek je graag!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.