Eigen stem | Waarom dit ene woord niet terug te vinden is in ons boek
08 juli 2024 
11 min. leestijd

Eigen stem | Waarom dit ene woord niet terug te vinden is in ons boek

Hoe breng jij op een persoonlijke en oprechte manier jouw boodschap over? Met je eigen stem :) Maar dan zul je wel moeten weten wat jouw stem eigenlijk is.

Dat is dan ook de kern van ons nieuwe boek Expeditie Eigen Stem, dat ik gemaakt heb met illustrator Anja Neubauer. 

Deze week hebben we het definitieve manuscript afgerond voor ons boek. Een belangrijke mijlpaal, want nu gaat het echt gebeuren! Onze grafisch vormgever Nanda Alderliefste gaat er een prachtig geheel van maken. En dat betekent dat het boek na de zomer klaar is. 

Kun je het geloven? Na. De. Zomer!

Het is voor ons beiden het meest persoonlijke boek dat we ooit gemaakt hebben, vol verhalen waar we zelf tegenaan gelopen zijn in ons leven. Dat vroeg nogal wat van ons!

Toch zul je één prominent woord niet tegenkomen in ons boek. Een woord dat alles te maken heeft met je eigen stem. En dat is het woord 'authentiek'. Een woord dat je overal ziet opduiken, in boeken, films, webinars en nog veel meer. 

Dus waarom hebben wij 'authentiek' juist op de zwarte lijst gezet? 

Het woord wordt te vaak misbruikt, onder meer door marketeers die er gemakkelijk mee willen scoren. Paradoxaal genoeg voelt dit woord daardoor juist nep aan. Het is een leeg begrip geworden, dat niet meer overbrengt wat we werkelijk willen zeggen.

Daarom hebben we ervoor gekozen om dit woord helemaal te mijden in ons boek. Radicaal. Want we willen dat je écht je eigen stem vindt, zonder te vervallen in clichés. 

Toch verlangen we massaal naar echtheid en oprechtheid, zeker in tijden waar we steeds minder op de echtheid van teksten, beelden en geluiden kunnen vertrouwen. 

Dus hoe doe je dat dan als je je eigen stem wil vinden? 

Dit bereik je door consistent te zijn, herkenbare verhalen te vertellen, en je persoonlijke waarden uit te dragen. Het gaat erom dat je dicht bij jezelf blijft en laat zien dat jij ook maar een mens bent van vlees en bloed. 

Alles wat zich in je dagelijks leven aandient, kun je daarvoor gebruiken. En dan word jij - met jouw eigen stem - juist als zeer geloofwaardig ervaren. 

Dat kan heel goed zonder het A-woord te gebruiken. Er zijn namelijk veel betere woorden beschikbaar. 

Kijk maar!Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt. Laat het me weten!


Ga je mee op expeditie naar je eigen stem?

Razend benieuwd naar het boek? Dat snap ik!

Daarom heb je nu alvast de kans om als eerste meer te horen over ons boek, inclusief het nieuws over de pre-sale en alle extra's die we in petto hebben. Zoals een speciale Expeditie Playlist, speelse uitvogeloefeningen en andere extra's om je eigen stem te vinden. 

Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan blijf je als eerste op de hoogte! 


      
      
      
      
     
     
Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.