www.sbnation.com www.codecademy.com www.facebook.com www.facebook.com www.authorstream.com id.kaywa.com itsmyurls.com www.pusha.se www.spuntiespuntini.it bookmarkbook.org

Hoe leven we nog lang en gelukkig?

We leven steeds langer, maar hoe blijven we ook lang gelukkig? Dat is de onderzoeksvraag voor mijn nieuwe boek, waarin ik de betekenis van werk, ouder worden en geluk verken. 

De kinderen van nu hebben een gemiddelde levensverwachting van honderd jaar. Als we langer blijven leven, willen we dan ook langer werken? Of gaan we op een andere manier de langere levensduur invullen?

Levensgeluk, werkgeluk?

We staan er niet altijd bij stil, maar werk is behoorlijk bepalend voor ons levensgeluk. Alleen al de hoeveelheid tijd die we erin stoppen!

We ontlenen er bovendien voor een belangrijk deel onze identiteit aan. De eerste vraag aan een onbekende is vaak: wat doe je? Wie niet werkt, heeft in onze samenleving weinig status.

Religies of ideologieën geven ons weinig houvast meer, dus we hebben iets anders nodig om zingeving aan te ontlenen. We moeten we onszelf vormgeven: leren leven. En dat doen we voor een deel op of via ons werk.

Ondertussen gaat de leeftijd voor je aow de komende jaren verder omhoog. Wat doe jij om je werk interessant te houden en jezelf te ontwikkelen, ook als je ouder wordt? Hoe stel je (nieuwe) doelen? Hoe vul je de ‘extra tijd’ in als de gemiddelde levensverwachting langer wordt? En welk verhaal vertel je over je leven?

Voor wie is dit boek?

Dit boek is interessant voor ondernemende mensen met zo’n 25 jaar werkervaring of meer. Mensen die niet willen doorsukkelen tot de dag dat ze hun aow uitgekeerd krijgen, maar zelf het heft in handen willen nemen. En mensen die wel een pensioen ontvangen, maar actief de regie willen voeren over een betekenisvol leven.

Je wilt dat het anders, beter, mooier, leuker, interessanter of betekenisvoller wordt. Je wilt jezelf opnieuw uitvinden, op een manier die past bij hoe jij in het leven staat. Een update, net zoals je van je smartphone of computer ook regelmatig een nieuwe versie verwacht. Het beste behouden, loslaten wat niet meer werkt, jezelf ontwikkelen en toevoegen wat nodig is.

Verhalen, verwachtingen, toekomstscenario’s

Voor mijn boek onderzoek ik trends, toekomstvisies van uiteenlopende mensen en verwachtingen van experts. Hoe leren we lang te leven? En wat kun je daar zelf aan doen?

Dit boek is voor mij niet compleet zonder persoonlijke verhalen van mensen die hierin hun eigen keuzes hebben gemaakt rondom leven, werken en leren. Via een enquete heb ik inmiddels 52 bijdragen ontvangen met uitgebreide antwoorden. Daar ben ik enorm blij mee! Daarnaast houd ik een aantal persoonlijke interviews met werkgelukszoekers, waarvan de eerste serie inmiddels achter de rug is.

Op de hoogte blijven van alles rondom dit thema? Wil je als eerste weten wanneer het boek verschijnt? Meld je hier aan voor alle updates rondom het boek:

 

Heb je een tip voor een interessante persoon om te interviewen? Of iets anders waarop je me attent wil maken? Stuur me dan een mail. Ik reageer altijd!

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Ik ben een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Als bedenker en uitvoerder van verhaalconcepten help ik publieke organisaties en maatschappelijke instellingen om mensen te raken en in beweging te brengen.

Over de toepassing van verhaaltechnieken in teksten schreef ik het boek Toverballen voor het Brein. Ook schreef ik met Marenthe de Bruijne het boek Lenig Denken (over creatieve denktechnieken)

 

Print Friendly, PDF & Email