Vleugels | Waarom schakel je een mentor in voor je verhalen?
24 oktober 2022 
4 min. leestijd

Vleugels | Waarom schakel je een mentor in voor je verhalen?

Je bent een koploper op jouw vakterrein en je bereikt prima resultaten. Waarom zou je dan een mentor inschakelen om jou te begeleiden bij jouw verhalen? 

Als jij uitstekend voor ogen hebt wat je wilt, dan zet je zelf de benodigde stappen wel, op jouw eigen slimme manier, met jouw eigen stijl en in je eigen tempo.

Je staat voor je verhaal en je hebt geen last van een interne babbelbox vol 'ja-maars', 'wat als ze me afschieten' en 'zou je nou wel...'.


Petje af! Jij rijdt in volle vaart, je haren wapperend in de wind.

Toch kun je soms last hebben van twijfels of gedachten waar je zelf niet uitkomt. Bijvoorbeeld omdat jouw verhaal gevoelige kanten heeft. Of omdat je twijfelt of je wel op de goede weg zit. Of omdat je maar last blijft houden van twijfels die je niet meer dienen, ondanks al je vakmanschap en bevlogenheid.

Je hebt wel eens overwogen een mentor of coach in te schakelen om je verhalen helder te krijgen en een groeisprong te maken. Je profielverhaal natuurlijk, maar ook je signatuurverhaal en je veranderverhaal.

Maar helpt je dat wel verder? Kun je dit niet alleen oplossen?

Dan is het slim om enkele vragen aan jezelf te stellen. Daarmee kun je jezelf helderheid verschaffen of je inderdaad hulp van buitenaf nodig hebt om van denken naar doen te komen. Want daar draait het uiteindelijk om.

Overwegingen om een mentor of coach in te schakelen voor je verhaal:

1.  Je verlangt naar meer online zichtbaarheid, maar je weet niet hoe (of durft niet)

Je wilt meer online zichtbaarheid, maar je zet niet de bijbehorende stappen. Je hebt heus wel eens een blogartikel gepubliceerd of een post op LinkedIn gezet, maar daarna laat je het er weer bij zitten.

Een mentor die gespecialiseerd is in persoonlijk leiderschap helpt je als een GVR (Grote Vriendelijke Ruggesteun) om in beweging te komen en daarmee jouw doel van online zichtbaarheid te bereiken. Met ieniemienie-stapjes, net genoeg om de comfortzone op een veilige manier te verlaten en jou in beweging te houden.

2. Je wilt (veel) meer creëren, maar het komt er nooit van

Als je meer wilt creëren (en dan ook echt, vanuit je hart!), dan ben je enorm gebaat bij persoonlijke begeleiding. Je wordt je bewust waar je zelf voor staat, waar je het voor doet en welke resultaten je wilt bereiken.

Het gaat dus veel verder dan alleen het verhaal over je onderneming of je werk, maar ook over je drijfveren en overtuigingen die je in de weg zitten.

In mijn ogen heb je als leider, ondernemer of expert niet één verhaal nodig, maar dient jouw rugzak gevuld te zijn met een serie verhalen om tot daadwerkelijke veranderingen te komen.


3. Je ziet zelf niet op welke schat je zit

Als jij een bevlogen ondernemer of professional bent met een missie die groter is dan jezelf, dan weet je inderdaad wel wat je wilt. Toch kan het lang duren voordat je de vruchten plukt van alles wat je zaait.

Waar je struikelt, daar ligt je schat, zei de beroemde schrijver en onderzoeker Joseph Campbell. Toch heb je zelf vaak blinde vlekken ontwikkeld voor het moois dat je creëert, juist als je een koploper bent met veel ervaring en expertise. De zaken die je laat liggen, zie je dan niet meer.

Coaches en mentoren die gespecialiseerd zijn in storytelling weten wat er nodig is om verhalen aantrekkelijk, effectief en betekenisvol te maken. Ze pakken snel de kern beet en helpen je om het verhaal de juiste woorden te geven, zodat jij tot een doorbraak komt.4. Je wilt je verder ontwikkelen en weet niet hoe.

Een leven lang ontwikkelen, dat past bij deze tijd. De veranderingen gaan immers razendsnel, dus het is voor bijna iedereen van belang om aangehaakt te blijven.

Niet alleen via het klassieke leerwerk zoals vroeger op school, maar ook met reflecteren, diepere patronen doorgronden, van perspectief wisselen en nog veel meer. Misschien ben jij wel in de fase gekomen dat je zelf je kennis en ervaring gaat overdragen aan nieuwelingen. Een mentor of coach kent de trends en begeleidt je daarbij.

Wil je met mij samenwerken?

Dat kan, op verschillende manieren. Ik begeleid ervaren professionals bij hun groeistappen en het uitdragen van hun expertise, vanuit een narratieve invalshoek.

Met deze verhalen word je zichtbaarder en succesvoller voor de mensen die jij het beste kunt helpen en met wie je het allerliefste werkt. Vrij van allerlei regels 'hoe het zou moeten', maar vanuit flow.

Gemakkelijk. Vanuit plezier. Met speelsheid.

We beginnen met een onderzoek naar je drijfveren, jouw unieke aanpak en waar je uiteindelijk naartoe wilt.  Je onderzoekt bijbehorende verhalen, inclusief het verhaal dat jij over je eigen toekomst vertelt.

Daarna houden we regelmatig gesprekken waardoor je (sneller) groeit en minder last hebt van gedachten die je tegenhouden. Je volgt online lessen over relevante onderwerpen die je in je eigen tijd kunt bekijken.

Je gebruikt mij als partner om je doelen echt te bereiken. En je ontvangt natuurlijk mijn persoonlijke feedback op je teksten of andere verhalen.


Waarom zou je mij kiezen?

Ik ben zelf zo'n wandelend creatief hoofd dat duizend-en-1 dingen leuk vindt en daar niet altijd een helder verhaal over kan vertellen. Identiteit en het verhaal dat je over jezelf vertelt, daar heb ik mijn levenswerk van gemaakt.

Daarnaast heb ik een bak aan ervaring als journalist, schrijver en interviewer en kan daardoor goed de vinger op de gevoelige plek leggen. Diverse coachopleidingen hebben bovendien voor een stevig fundament gezorgd.

Zonder kloppend verhaal geen doorbraak.

Ben jij er klaar voor om een groeisprong te maken als expert in jouw vak, met jouw eigen verhaal?

Neem contact met me op voor een (vrijblijvend) gesprek over wat er voor jou mogelijk is.

>> Boek hier je gesprekOver de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.