De trouwjurk
Bij het opruimen van mijn kledingkast vond ik mijn oude bruidsjurk terug. Een jurk met een verhaal!

 Het idee om te trouwen had ik lang opzij geschoven, want zo’n dag vol verplicht pootjes geven leek me ongelooflijk suf. Maar een trouwjurk…, dat vond ik heimelijk wel interessant. Niet zo’n suikerzoete witte prinsessenjurk, maar een zwierig en kleurrijk feestgewaad. 

Toen we ontdekten dat we van onze trouwdag een creatief feestje konden maken zonder verplichte poespas, besloten we ervoor te gaan. Voor elkáár hadden we al lang gekozen, maar nu ook voor een fijn feest met dierbare familie en vrienden.

En dus met een bijzondere jurk!

We vonden een bruidswinkel die voor mij een jurk van rode ruwe zijde kon maken, met een nauwsluitend lijfje en een lange uitwaaierende rok die eroverheen geknoopt werd. De jurk werd helemaal op maat gemaakt en paste perfect bij het thema van ons feest: Zuid-Amerikaanse latin.

Twee weken voor de bruiloft ontvingen we bericht van de winkel: ze waren failliet. We schrokken ons te pletter. De curator had de hele inboedel verzegeld, inclusief mijn unieke jurk. Dikke stress. Wat nu?

Na enkele slapeloze nachten nam een van de medewerksters contact op. “Ik ben op eigen houtje het magazijn binnen gegaan en heb je jurk weggehaald”, vertelde ze door de telefoon. “Samen met de jurken van enkele andere aanstaande bruiden, want die jurken kunnen anderen toch niet meer gebruiken."

De jurk konden we ‘s avonds bij haar thuis komen ophalen. Het voelde als iets heimelijks, want dit ging allemaal buiten de curator om.

De bijbehorende schoenen had ze helaas in het magazijn laten staan, maar die kon ik nog ergens anders apart aanschaffen. Wat een opluchting! 

Op de dag zelf straalde ik in mijn prachtige jurk, met mijn lief, omringd door vrienden en familie. Het werd een zonnige dag vol liefde, vrolijkheid en Zuid-Amerikaanse dans – precies zoals we het ons hadden voorgesteld. En helemaal met onze eigen stempel. 

De bruiloft is alweer bijna 27 jaar geleden. Dit jaar vieren we dat we 40 jaar samen zijn. Wonderlijk hoe het opruimen van de kledingkast dit verhaal weer tot leven brengt.
Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.