Verwondering | Zelf aan de inspiratieknop draaien
25 mei 2022 
1 min. leestijd

Verwondering | Zelf aan de inspiratieknop draaien

Vroeger riepen kunstenaars godinnen aan als ze inspiratie nodig hadden. Die godinnen stonden bekend als muzen.

Tegenwoordig roepen we coaches, trendwatchers en andere experts aan om tot diepere inzichten te komen. We bekijken how-to-filmpjes en bestuderen eindeloos de beste voorbeelden van anderen. 

De overeenkomsten tussen toen en nu: we zoeken in de buitenwereld naar inspiratie. Bijvoorbeeld om een wekelijks blog uit de mouw te schudden, voorbeelden te vinden voor ons werk of weer opgepept te raken.

Maar wist je dat we allemaal al beschikken over een belangrijke bron voor creativiteit? Een bron die van binnen zit, en die je dus altijd bij de hand hebt?

Het draait allemaal om verwondering en het volgen van je eigen nieuwsgierigheid.

Het zijn knoppen die je eindeloos kunt bedienen en die je bovendien altijd bij de hand hebt. Om een leuk stukje te schrijven of een onderwerp te 'vinden', maar ook om te ontdekken waar je eigenlijk heen wilt als je een loopbaanswitch overweegt. 

Je hoeft eigenlijk nooit om inspiratie verlegen te zitten. Alles is er al. 

Bivakkeer wat vaker in je eigen lijf en zet je voelsprieten aan.

Daarbij ontdek je hoe je jouw knoppen voor inspiratie bedient, zodat je je weer energieker en levendiger voelt. 

Ga jezelf weer prikkelen met nieuwe inspiratie. Want dankzij verwondering vind je je eigen 'aan-knoppen' weer terug.Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.