Leid jij een dubbelleven?
15 september 2023 
2 min. leestijd

Leid jij een dubbelleven?

Leid jij een dubbelleven? Het eerste leven dat je iedere avond in je verbeelding voor je ziet voordat je in slaap valt? En het tweede leven dat je daadwerkelijk leeft?

Ik vertel je hier graag het verhaal van Anne. Zij bestaat echt, maar heeft in werkelijkheid een andere naam.

Anne leidde namelijk zo’n dubbelleven.

Ze vroeg zich avond aan avond af of ze wel op haar plek zat in haar goedlopende baan. Of ze straks geen spijt zou hebben van haar werkende leven, dat wel een dikke zes was of misschien een zeven. 

Maar geen 8 en zeker geen 9 of 10. Vaak suste ze haar onrustige gedachten in slaap met gedachten dat ze haar zegeningen moest tellen. Aardige collega’s, behoorlijk wat vrijheid om haar eigen werktijden in te delen en de zekerheid van een royaal salaris. Stel je niet aan, zei ze dan tegen zichzelf.

Haar gevoel van onvrede, dat was verwend gedrag.

Want wat had ze nou werkelijk te klagen? Veel mensen zouden dolgraag met haar ruilen.

Maar haar werk slokte al haar aandacht en energie op. Terwijl ze niet toekwam aan wat er écht toe deed in haar leven. Ze dacht dat die eindeloze zoektocht bij haar hoorde. Dat die eeuwige twijfels nooit zouden verdwijnen. Ze werd er wanhopig van.

Toegeven dat je niet gelukkig bent, dat valt niet mee. 

Vooral als iedereen denkt dat het best goed gaat met jou. Naarmate de jaren verstreken, groeide Anne's berg met onvervulde verlangens en niet geleefde mogelijkheden.

Langzaam maar zeker drong er iets tot haar door.

Tijd komt nooit meer terug. Als ze nu niet op zoek zou gaan, zou ze altijd als verweesd drijfhout blijven ronddobberen op zee. Ze zou overgeleverd zijn aan het spel van de golven, totdat ze ergens uit het water geworpen zou worden. 

Op een plek waar zij geen zeggenschap over had. 

Anne onderzocht wat ze echt wilde. 

Dat vroeg behoorlijk veel tijd, maar stap voor stap kwam ze verder. Na enige tijd waagde ze de sprong naar een andere baan, waar ze meer specialist kon zijn en haar ervaring veel meer kon benutten. Of dit de definitieve keuze is, weet ze nog niet. Maar ze is in ieder geval onderweg.

Ze leeft haar eigen plan, niet het plan van iemand anders.

Het leven is zeker niet maakbaar, maar je hebt altijd zelf de keuze om richting te geven aan je leven. Ook als de route niet meteen duidelijk is, kun je stap voor stap ontdekken waar je werkelijke verlangens zitten.

Onderzoek waar je nu staat en verken je diepere verlangens.

  • Op die manier voel je hoe je van waarde bent voor jezelf en deze wereld.
  • Je ervaart meteen de eerste successen (want je leert precies hoe je zelf aan de juiste knoppen draait).
  • Je weet jezelf te bevrijden van allerlei ‘mitsen’ en ‘maren’ die je jezelf oplegt (veel mensen hebben daar geen idee van).

Door al die positieve ervaringen ga je het echt DOEN en blijf je op koers. 

Je ontdekt hoeveel creativiteit er bij jou vrij komt. Je bent de schrijver van je eigen verhaal. Het begint er allemaal mee dat je in beweging komt.Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.