Zoveel  losse ideeën, hoe maak je daar iets van?
19 november 2019 
1 min. leestijd

Zoveel losse ideeën, hoe maak je daar iets van?

Losse ideeën genoeg, maar hoe maak je daar een geheel van?

Ken je dat, al die losse ideeën in je hoofd?

En dat je er uiteindelijk toch niet uitkomt wat je er precies mee wilt doen? Ik had tientallen verschillende ideeën voor het boek dat ik wilde schrijven. Elke keer kwamen er weer nieuwe ideeën aanrollen, alsof het knikkers waren. 

Maar ik kwam er niet uit. Ik was tweeënhalf jaar bezig aan het schrijven van het boek. In die periode lag het werk anderhalf jaar lang zelfs volledig stil.

Helemaal stil?

Bij nader inzien niet. In die periode heb ik al die invalshoeken doorkneed. 

Ik heb me het onderwerp nog meer eigen gemaakt. Dat kost tijd.

Mijn boek Jongleren met Vermicelli - creëer en leef je verhaal is uiteindelijk een bonte mix geworden van heel veel thema’s en vakgebieden: filosofie, coaching, schrijftechnieken, literatuur, psychologie, creatief en narratief denken, breinwetenschap, trendanalyse, toekomstige ontwikkelingen rondom werk en leven... 

Het hoeft helemaal niet één thema te zijn dat je uitdiept. De meerwaarde zit namelijk ook in het bijeen brengen van veel verschillende invalshoeken, die samen een nieuwe veelkleurige knikker vormen.

Losse ideeën vormen zo een krachtig geheel.

Worstel jij ook met zoiets? Misschien ben je wel een multipassionate: mensen die meerdere dingen (tegelijkertijd) geweldig vinden en zich niet graag beperken tot één aandachtsgebied of idee. Net als ik. 

Je mag erop vertrouwen dat het boek (of de andere uitvoering van je project) al ergens bestaat. Je hoeft het alleen maar bij elkaar te brengen op de manier dat het voor jou klopt: van losse flodder naar verpletterend goed idee. 

Blijf erin geloven, ook als het heel veel tijd vraagt. 

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.