Missie | Wat als mensen je niet serieus nemen?
07 november 2023 
2 min. leestijd

Missie | Wat als mensen je niet serieus nemen?

Wat als mensen je niet serieus nemen met je missie? Wat doe je als je denkt dat anderen je wegzetten als een zonderlinge of vreemde figuur met jouw idealen?

Verreweg de meeste mensen met wie ik werk worstelen hiermee:

  • Eenzaam gevoel en niemand om mee te sparren
  • Een te volle agenda en te weinig vrije tijd
  • Moeite met gerichte keuzes maken

Maar het allergrootste punt is zelftwijfel.

  • Wat als mensen je niet serieus nemen?
  • Wat als je weggezet voelt als een zielige figuur?
  • Wat als je niet genoeg waarde levert of tekort schiet?

Daardoor leven ze met de handrem erop.

Ze blijven twijfelen wie er eigenlijk op hun werk zitten te wachten. En dat geldt ook voor mensen die met hun werk de wereld mooier willen maken. Het vraagt dat ze telkens weer iets van zichzelf laten zien.

Als ze ermee naar buiten durven treden, dan is dat ook een belangrijk moment. Het voelt als een coming out.

Want dat is ook het moment dat ze echt iets van zichzelf laten zien.

Hoe kom je tot dat punt dat je jezelf serieus neemt?

Als je duidelijk hebt waarom je doet wat je doet en waar jij energie van krijgt, dan is het helemaal niet zo moeilijk. Het begint er mee dat je goed weet wat je wil bereiken en wat jou drijft.

Want je bent niet zomaar begonnen aan je werk.

  • Je hebt iets moois te brengen aan de wereld.
  • Je wil mensen raken en echt het verschil maken.
  • Je wil iets belangrijks neerzetten in een rommelige wereld.

Als je dat weet, voel je dat het klopt. Je geeft het beste van jezelf, want het komt echt uit je tenen. De mensen voor wie je het doet weten dan meteen: dit is wat ik nodig heb.

Door 'jezelf te doen' trek je jouw eigen mensen aan. 

Dat vraagt wel van jou dat je er volledig voor gaat. Als je het halfbakken doet, dan gebeurt het niet.

Het vraagt om zichtbaarheid.

En dan doel ik niet op allerlei berichten posten op social media, maar op iets diepers. Echt jezelf laten zien en je verhaal vertellen.

Overal.

Als jij je verschuilt achter sluiertaal, achter onduidelijk, onvoorspelbaar of onzichtbaar doen, achter vage clichés als 'impact maken', dan maak je het mensen moeilijk om voor jou te kiezen.

Als je concrete voorbeelden deelt en de pijnlijke punten benoemt, dan zien mensen het voor zich. Dan wordt het delen van je boodschap ineens een stuk makkelijker.

Durf daarom met volle overtuiging voor je verhaal te gaan staan.

Maak je jezelf en je missie niet kleiner, maar juist groter. Laat direct, duidelijk en dapper zien wie je bent, wat je doet en waarom dat van belang is.

The future is the sum of the steps you take, including the small ones, ignored or laughed at.  - Henri CoandāOver de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.