Als je uitzoomt zie je ineens andere mogelijkheden
19 februari 2020 
1 min. leestijd

Als je uitzoomt zie je ineens andere mogelijkheden

Soms ben je te veel bezig met de details, bijvoorbeeld als je je intensief wijdt aan de uitvoering van een plan. 

Een medecursist op mijn tekenles vertelde dat ze zich ooit gewaagd had aan beeldhouwen. Lekker hakken, kijken waar de steen haar toe leidde. 

Het was niet de bedoeling om een bepaalde vorm te maken, maar ze had zelf het idee dat ze aan een soort bloem op een steel werkte. 

Pas toen ze thuis het beeld neergezet had, zag ze de vorm van een afstand. Het was een piemel geworden. 

We zijn vaak actief op een klein terrein en vergeten het geheel te bekijken. 

Vooral als je ongeduldig bent, maak je je soms ontzettend druk over iets waardoor je ook een rem zet op je denkvermogen. 

Pas wanneer je uitzoomt, zie je ineens een stuk beter waar je mee bezig bent. Je hebt meer overzicht, waardoor je ook andere opties beter in beeld krijgt.

Je kunt weer denken in mogelijkheden.

En daardoor kun je ineens ook weer andere vormen zien. Ja, ook in specifieke lichaamsdelen! 

Daarover hoorde ik bij dezelfde tekenles ook een mooi voorbeeld. Het asfalt van de wegen waarover de Tour de France verreden wordt, wordt steeds vaker beschilderd met mannelijke geslachtsorganen. 

Dat is een doorn in het oog voor ASO, de organisator van de Tour de France. De aanstootgevende beelden moeten zo snel mogelijk verwijderd worden om te voorkomen dat ze via camera’s vanuit de lucht de hele wereld over gaan. 

Maar het schoonmaken vraagt de nodige tijd. Dat betekent een dagelijkse race tegen de klok om het wegdek iedere dag tijdig te fatsoeneren. 

Door even uit te zoomen, hebben medewerkers van de Tour een geniale oplossing gevonden.

Iedere dag trekt een busje met twee medewerkers langs het parcours om de vers aangebrachte tekeningen op het asfalt te spotten. Met een bus verf in de hand veranderen ze in een oogwenk de graffiti in een uil of een vlinder. 

Wat kun jij bereiken als je vandaag even uitzoomt? 

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.