Over Jou | De wereld is veranderd
05 april 2023 
2 min. leestijd

Over Jou | De wereld is veranderd

Heb jij een website? Dan heb jij natuurlijk ook een Over-Mij-pagina. En laat me raden: je hebt er waarschijnlijk al heel wat tijd in gestopt. 

Maar werkt deze pagina ook voor je?

Roept je verhaal magie op, zodat lezers daadwerkelijk je weggever aanvragen, contact met je zoeken of deelnemer worden in je training?

Je bent niet de enige. Veel ervaren professionals met een website vinden het formuleren van hun persoonlijke verhaal erg lastig. De feiten en de methodiek, dat gaat nog wel. Maar een doorleefd verhaal, dat de lezer op een dieper niveau raakt?


De Over-Mij-pagina is vaak de allermoeilijkste pagina om te schrijven.

Ik werkte er zelf ook lang aan. En dat met 30 jaar ervaring als journalist, auteur en verhalenmaker :)

Steeds maar veranderen, bijschaven en polijsten om mijn eigen about-pagina te verbeteren en er een echt verhaal van te maken.

Stap voor stap heb ik uitgevonden waar het 'm in zit. 

En ik snap ook waarom het zo moeilijk is. De wereld is namelijk veranderd, net als de manier van werken.

Veel schrijvers vullen de profieltekst met hun curriculum vitae: opleidingen, werkervaring en de klanten met wie ze gewerkt hebben.

Vooral veel feiten dus. Zo hebben ze het geleerd. Maar dat is niet wat je lezers (en dus je toekomstige klanten of samenwerkingspartners) willen.

Ze willen geen opsommingen van al je opleidingen, certificaten en methodes. Ze willen geen kaartenbak doorploegen, ze willen een relatie opbouwen. Ook als je mensen voornamelijk via het beeldscherm ontmoet.

Ze willen weten wie je bent, omdat ze je willen vertrouwen. 

Bovendien willen ze weten of jij écht betrokken bent en ze niet ineens in de steek laat.

De snelste manier om vertrouwen op te bouwen is een verhaal.

Jouw verhaal. 

Daarmee laat je zien wie je bent en waarom je doet wat je doet. Je laat niet alleen krachtig zien waar je voor staat, maar ook dat je precies weet waar je lezer uithangt.

Dat maakt jou als ervaren professional geloofwaardig en geweldig aantrekkelijk, zodat ze graag met jou gaan werken.

Jouw persoonlijke verhaal bevat jouw Unique Story Point. 

Niemand kan het vertellen zoals jij.

Omdat je het liefst wilt dat mensen vanuit hun intrinsieke motivatie bij je aanhaken, niet vanuit een verleidingstrucje. Daarom werkt het ook het allerbeste als jij deze super belangrijke tekst zelf schrijft.

Jouw verhaal is jouw super power. 

Ben jij er bewust van wat er gebeurt als jij deze kracht gaat gebruiken?

Want er komt een dag dat je je helemaal happy voelt over je verhaal op je website. Je ontvangt spontane reacties van mensen die graag met jou in zee gaan. Omdat jullie blij van elkaar worden en omdat je voelt dat je van betekenis bent.

En dat zijn precies de mensen met wie jij ook het allerliefste werkt.

Laat daarom je verhaal voor jou werken en gebruik deze superkracht.

Wil je daarmee aan de slag? 

Dae dan mee met de training Knallen met je Over-Mij-pagina. 

Je leert daarbij hoe je zo'n krachtige pagina schrijft en hoe je jezelf positioneert.

Is dit precies waar jij op zit te wachten?

Meld je dan hier aan: 

>> Knallen met je Over-Mij-pagina.

Top als je meedoet!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.