Dorien wil een beweging starten
08 januari 2024 
2 min. leestijd

Dorien wil een beweging starten

Een grote landelijke beweging in gang zetten zodat geen enkele jongere meer buitengesloten wordt. Dat is de missie van een vrouw die ik hier even Dorien noem. 

Dorien zet zich met hart en ziel in, want ze voelt heel helder waar ze het allemaal voor doet. Dit geeft haar leven betekenis.

Toch beseft ze dat ze tegen haar grenzen aanloopt. Ze werkt zich uit de naad, maar ergens houdt ook háár werkweek op. 

Dat frustreert haar. Want ondanks al haar inspanningen en diverse publicaties bereikt ze niet de professionals die ze op het oog heeft. 

Marketing voelt voor haar als een constante strijd om mensen naar binnen te trekken, terwijl zij juist wil dat mensen vanuit enthousiasme met haar meedoen. Ondertussen blijft de groei van haar community steken. 

Waarom breekt zij niet door met haar missie? 

Dat is wat zij zich voortdurend afvraagt. 

In onze gesprekken vraag ik Dorien waarom ze dit werk doet en waarom het zo cruciaal voor haar is. 

Ze komt uit een klein dorp in Limburg en sprak van huis uit alleen dialect. In haar studentenstad vonden andere studenten dat ze raar praatte. Ze begrepen haar humor niet. Op haar beurt begreep zij niets van de taal in de collegezalen. 

Ze voelde zich buitengesloten en eenzaam.

Die diepe eenzaamheid, dat wil ze nooit meer meemaken. Voor zichzelf niet, maar ook niet voor jongeren die net als zij buitengesloten zijn geraakt. Ze wil dat deze jongeren zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen, zodat zij weten dat ze erbij horen. 

Haar persoonlijke verhaal vertelt ze echter liever niet. Het moet over de inhoud gaan, met de focus op de jongeren, niet over haarzelf. 

Bovendien kan ze niet precies verwoorden wat haar als jongere dwarszat. Ondanks haar scherpe brein komt ze hier niet uit, hoe lang ze er ook over nadenkt. 

En dat is wat ze vaker doet: heel lang nadenken. 

Ze is goed in over-analyseren. Ondertussen blijft ze de dingen doen zoals ze die ze altijd doet. 

Nu even tussen jou en mij.

Dorien bestaat niet. Zij is ontstaan door het samenkneden van de visionaire leiders met wie ik werk: bevlogen trainers, coaches, bestuurders en ondernemers. 

Deze leiders hebben de mogelijkheden om echt het verschil te maken met hun verhaal als ze doeltreffende stappen weten te zetten om de grote beweging op gang te brengen. Landelijk of misschien wel wereldwijd, door aan een netwerk te bouwen van mensen die aanhaken bij jouw grote droom of levensopdracht. 

Het begint bij jezelf toestaan om groter te denken en te zien wat er allemaal mogelijk is, zodat je betekenis geeft aan je eigen leven en dat van anderen. 

Ben jij een 'Dorien'? 

Wil jij ook een beweging op gang brengen om een sociale verandering tot stand te brengen of mensen veel dichter bij hun eigen kern te brengen? 

En ben jij toe aan de volgende stap, zodat jij doorbreekt met jouw missie? 

Dan kom ik heel graag met jou in contact om te begrijpen welke uitdagingen jij ervaart.

Ik nodig je uit om kennis te maken met mij. 

>> Reserveer nu een adviesgesprek met mij.

Ik kijk er naar uit!

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.