Je beste baas ooit
Er zitten in je hoofd allerlei mooie plannen. Het probleem is alleen dat ze vaag zijn. Nog niet uitgekristalliseerd. En je weet niet precies wie er eigenlijk op zit te wachten.

En dus gaan andere plannen altijd voor. Van mensen die je wél duidelijk maken wat ze willen. Je leidinggevende, je collega’s, je opdrachtgever, je partner, je kinderen en ga zo maar door.

Ze trekken en duwen.

Als er langer over nadenkt, is dat natuurlijk heel raar. Op deze manier doe je dingen die anderen belangrijk vinden. Als je zelf iets wilt, neem je dat niet zo serieus. Pas als alle behoeften van anderen vervuld zijn, kom je toe aan je eigen verlangens. 

Dat gold ook voor mezelf. 

Opdrachten, wensen en ideeën van anderen gingen altijd voor. Mijn eigen plannen kwamen pas aan bod als alle verplichte nummers helemaal af waren. 

En dat gebeurde natuurlijk nooit, want er was altijd wel iets nieuws dat dringend om aandacht vroeg. Eigenlijk ben je daarmee een slechte baas voor jezelf. Bij mij drong pas laat door dat ik dit alles gewoon liet gebeuren. 

Totdat ik op een dag besefte: ik kan zelf het heft in handen nemen.

Ik formuleerde die dag een nieuw voornemen.

Ik word vanaf nu mijn allerbeste baas die ik me maar kan voorstellen. Met het lef om de dingen te doen die ik zelf echt belangrijk vind. Zodat ik mijn plannen kan uitvoeren en kan delen met andere mensen. Het is leven vanuit inspired action. Alleen dingen doen waar ik helemaal blij van word of die helemaal passen in mijn grotere missie

Omdat ik op die manier ook de beste resultaten haal voor anderen. Ieder jaar ben ik een weekje in Parijs. Het is mijn jaarlijkse inspiratiereis, waarbij ik altijd terugkom met een zee aan nieuwe ideeën. En met allerlei teksten. 

Ik maak het mezelf mogelijk. En jij? Wanneer ben jij een beroerde baas voor jezelf? Zijn er plannen, wensen en dromen die echt belangrijk voor jou zijn, maar waarbij je interne baas telkens op de rem trapt?

Dat kan anders.

Alles is mogelijk, als je de eerste stap maar zet. Kleine maar wel heldere stappen. En een perspectief, zodat je weet waar je naartoe wilt.

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.