Laat me jouw boekenkast zien en ik vertel wie je bent
19 april 2021 
1 min. leestijd

Laat me jouw boekenkast zien en ik vertel wie je bent

Het leukst van een eigen boekenkast: je kunt het helemaal op je eigen manier ordenen. Als jij er maar de weg in weet.

Laat mij je boekenkast zien en ik vertel wie je bent, hoor je wel eens. 

Meestal gaat dat over je boekenvoorkeur. Maar het gaat ook over de indeling: welke ordening je erop na houdt. Of misschien helemaal geen ordening. 

Mijn eigen boekenkast geeft een beeld van een behoorlijk verknipte persoonlijkheid... 

Ik hanteer een boekenscheiding tussen feiten en fictie, maar alle romans, essays en biografische boeken van en over Hella Haasse staan toch allemaal fijn bij elkaar. De boekenweekgeschenken staan keurig op chronologische volgorde van verschijning. 

Maar mijn feestelijke collectie over creatief denken staat op kleur gesorteerd. En dat geldt ook voor de boeken over storytelling.

De ene keer telt handigheid, de andere keer vrolijkheid.

En ik wissel ook wel eens van ordeningsprincipe. Zo hing ik eerst nogal aan het alfabet, maar vind ik nu een thematische ordening boeiender. 

Op deze manier kan het ook werken in jouw verhaal. 

Het verhaal over jouw leven, je werk of je project is van jou. Als jij vindt dat 'blauw' eerst moet en dan jouw banen op alfabetische volgorde, dan ben jij daarin de baas. 

Zonder de priemende ogen van de micromanager in de rug mag jij gewoon je hoogstpersoonlijke ordening aanhouden. Je verhaal mag zelfs een omgevallen boekenkast zijn :)

Als jij er de weg maar in weet te vinden.

Ik ben benieuwd hoe jij dat doet. 

Vind jij het belangrijk dat alles in je persoonlijke verhaal volgens dezelfde maatstaven geordend wordt? Heb je wellicht moeite om de zijpaden en doodlopende wegen onder te brengen? 

Of omarm je chaos en het laat-maar-waaien-gevoel, net als in jouw leven? 

Alleen al die gedachten daarover geven een weerslag van jouw persoonlijkheid. Dus daarvoor heb je we niet eens een boekenkast nodig. 

Laat het me weten! 

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.