Summer School | Hoe je jezelf een scheut energie toedient als je bijna onderuit gaat
15 juni 2022 
2 min. leestijd

Summer School | Hoe je jezelf een scheut energie toedient als je bijna onderuit gaat

Wist je dat je brein veel beter werkt als je jezelf prikkelt en uitdaagt? En dat je jezelf dan ook meteen energieker en alerter voelt? Zelfs als je bijna onderuit gaat, omdat je het allemaal niet meer overziet?

En meteen ook het goede nieuws: het doet er eigenlijk niet toe waarmee je jezelf prikkelt.

Als je jezelf maar uitdaagt met iets anders dan anders.

Door na te denken over iets dat zich buiten je gewone gedachtewegen bevindt. Door je zintuigen te prikkelen en je verbeeldingsvermogen in te schakelen. Of door in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk. 

Misschien probeer jij nu je hoofd boven water te houden, omdat er zoveel op je afkomt. De laatste weken voor de zomerperiode zijn voor veel werkenden de allerdrukste tijd van het jaar. Tijd voor jezelf, die schiet er bij in. Nog iets op je bordje erbij en je wordt gillend gek.

Toch kun je ook jezelf veel voldoening bezorgen als je juist iets anders doet.

Dan hoor je kristalheldere plingggs in je hoofd. Met zo'n plinggg geef je jezelf een shot aangename energie. Daardoor krijg je niet alleen makkelijker ideeën, maar schiet ook de kwaliteit van die ideeën omhoog.

Zelf uitproberen?

Antwoord dan eens spontaan ‘ja’ als iemand je binnenkort iets voorstelt of een onverwachte vraag stelt. 

Gewoon ja.

En kijk daarna pas hoe je het mogelijk kunt maken. Dat betekent dat je jezelf toestaat om onbevangen te reageren en te improviseren. 

Je gunt jezelf om open te staan voor iets nieuws, ook al weet je niet precies hoe en wat. Je richt je niet op het strak bewaken van je eigen grenzen, maar je onderzoekt wat er nog meer kan. Het is dus even ‘leven met de handrem eraf’.

Daarmee kietel je je brein en stel je je open voor nieuwe mogelijkheden.

Je voelt de energie weer stromen.

Als je jezelf deze speelruimte gunt, spreek je jezelf eigenlijk toe met warme woorden. Wie liefdevolle woorden deelt, vermenigvuldigt ze. Ook als dat zonnige woorden zijn, zomaar voor jezelf.

En het mooiste komt nog.

Een van de allerleukste breinprikkels om jezelf toe te dienen is het voelen van verwondering.

Dat is ook precies wat we gaan doen op de Summer School voor Verwondering (nee, die naam is geen toeval). Je trekt de ritssluiting open naar het avontuur in je leven, waardoor je jezelf verrast en opnieuw uitdaagt. 

Ga jij jezelf verrassen?

Alle info vind je hier: Summer School voor Verwondering

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring.Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.