Plakkracht | Niet langer rondjes draaien in je hoofd
25 maart 2024 
1 min. leestijd

Plakkracht | Niet langer rondjes draaien in je hoofd

“Bij mijn schrijfwerk blijf ik maar rondjes draaien in mijn hoofd”, vertelde een van mijn cursusdeelnemers. 

Dat wilde ze anders, zo had ze besloten. In haar werk als expert in de hulpverlening is het belangrijk om motiverende teksten te schrijven. 

Schrijven wil ze niet langer ervaren als een taaie worsteling. 

Het liefst vindt ze NU meteen de Gouden Knop om toegankelijker te schrijven. Want als ze die knop kent, dan gaat ze veel vaker schrijven - zeker weten!

Stel dat er zo'n knop is, zeg ik tegen haar. Wat heb je dan nodig om hem te bedienen? 

"De moed om het daadwerkelijk te doen", zei ze.

Daar heeft ze een punt. 

Schrijfvaardigheid gaat maar over een deel over een logische opbouw, een verzorgde schrijfstijl of ambachtelijke technieken. Keer op keer merk ik bij de begeleiding van mijn deelnemers dat het vooral over zelfvertrouwen gaat.

Om je durven uit te spreken, om je persoonlijkheid te laten zien en daarmee zichtbaar te zijn. 

En dat betekent vooral vertrouwen hebben in jezelf. 

Dan heb je pas echt een Gouden Knop te pakken. Want als je vertrouwen hebt in jezelf, werkt dat diep door in je vermogens om risico’s te durven nemen. 

  • Je weet hoe je van betekenis bent voor anderen en echt het verschil maakt. 
  • Je weet hoe je invloed hebt op de verhalen die je aan jezelf vertelt. 
  • Je weet dat er altijd meer mogelijk is.

Met mijn training Schrijven met Plakkracht ga je dat ontdekken. 

Je leert meer over technieken en manieren om plakkend te schrijven. Je ontdekt hoe je er meer van je eigen persoonlijkheid in legt. 

Tegelijkertijd maak ik je bewust van je gedachtepatronen waarmee je jezelf onnodig tegenhoudt. 

Daarom moedig ik je liefdevol aan om te experimenteren. 

Want hoe vaker je ervaart dat deze manier van schrijven de weg opent naar meer persoonlijke vrijheid, hoe meer zelfvertrouwen dat oplevert.

Dat werkt door in de diepgang van je relaties, de resultaten van je werk en eigenlijk alle andere waardevolle dingen in het leven. 

En dan heb ik het nog niet gehad over de invloed die je uitoefent met je schrijfwerk op anderen, bijvoorbeeld om meer mensen te inspireren met jouw visie.

Nieuwsgierig naar het programma Schrijven met Plakkracht

Klik hier voor meer info en aanmelding: Schrijven met Plakkracht

Als dit bij jou resoneert, verwelkom ik je graag!


NB Lijkt deze training je helemaal geweldig, maar denk je dat dit niet het juiste moment is? Bedenk dan nog eens wat meer zelfvertrouwen met je pen jou precies waard is!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.