Simba durfde niet
In de film Lion King moet het leeuwenwelpje Simba zijn vader Mufasa opvolgen als koning van het dierenrijk. Maar na diens dood durfde hij dat niet meer.

Simba heeft een opdracht, al beseft hij dat aanvankelijk nog niet. Eerst moet hij erachter komen wie hij werkelijk is.

Jij hebt waarschijnlijk geen dierenrijk aan te voeren :)

Maar misschien herken je wel de zoektocht naar wie je werkelijk bent. Wie je bent en waarom je doet wat je doet, dat kan glashelder zijn. Maar het kan ook in de loop van de jaren veranderen.

Vaak begin je aan een baan of opleiding, omdat je ergens van droomde of een bepaald beeld van een beroep voor ogen had.

Maar na een paar jaar blijkt dat het helemaal niet bij je past om bouwkundige te zijn. Of te werken in de e-mailverwerkende industrie. Of je denkt dat dokter een droombaan is, totdat je erachter komt dat het werken in de medische wereld met al zijn protocollen en procedures helemaal niet bij je past.

Dan is het essentieel om terug te keren naar de waarden waar het voor jou ooit begon. 

Pas als je vanuit je essentie leeft, voel je het van binnenuit weer borrelen. Zelf heb ik mezelf meerdere keren 'opnieuw uitgevonden', zoals dat heet. Van journalist naar verhalenmaker. En van verhalenmaker naar narratief coach en creatieve gids. Het mooie is dat ik nu uit heel wat vaatjes kan tappen en daar mijn eigen magische mengseltje van brouw.

Dat vraagt wel moed, net zoals Simba dat nodig heeft.

Je bent op weg en hebt geen idee wat je onderweg meemaakt. Je weet niet hoe je eindbestemming eruit ziet. Je voelt je wiebelig. Wat je wél weet, is dat je koerst op wat er voor jou belangrijk is.

Je vertrouwt erop dat de tijd zijn werk doet. Net als in een mysterie van Agatha Christie vallen ergens de puzzelstukjes op hun plek. Dan helpt het ook dat je het creatieve proces goed kent, want dan weet je dat je altijd de uitgang vindt.

Je haalt de handrem van je leven af.

Je haalt weer diep adem, want stap voor stap voel je vaste grond onder je voeten. Je gaat van een oud naar een nieuw verhaal. Etappe voor etappe. Net als Simba maak je de reis van de held. Hoe zou het voor jou voelen om jezelf te zijn?


  Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.