Fascinatie Factor | Altijd hetzelfde
07 mei 2024 
1 min. leestijd

Fascinatie Factor | Altijd hetzelfde

Als bevlogen ondernemer, leider of veranderaar heb je heel goed voor ogen wat je wil bereiken. Tegelijkertijd is er een dikke kans dat je hier tegenaan loopt: hoe kun je blijven boeien als je boodschap steeds hetzelfde is? Als je je niet wil inlaten met jammerverhalen of doorzichtige trucs? 

Ik snap dat je jezelf deze vragen stelt. Als je idealen hebt om onze samenleving meer gelijkwaardig, liefdevoller of duurzamer te maken, dan kun je jezelf behoorlijk eenzaam voelen. 

Want die idealen zijn natuurlijk fantastisch. 

Maar hoe breng je jouw bevlogenheid over op anderen? Hoe snappen ze wat je doet? Hoe verdwaal je niet in je eigen woordenbrij? 

Waarschijnlijk wil je veel verschillende dingen voor elkaar krijgen. En daarvoor wil je jezelf onderscheiden, op een manier die helemaal bij jou past. 

Maar als je in alle richtingen schiet zonder een duidelijk verhaal als kern, raakt jouw publiek in de war. En wie in de war raakt, doet vervolgens helemaal niets. 

Wat dan wel? Vertel een verhaal dat mensen fascineert. Met zo'n verhaal bouw je de emotionele connectie, die mensen inspireert om zich bij jou aan te sluiten. 

Een kristalhelder verhaal over jou en je missie vormt de brug tussen jou en je publiek. Tussen je idealen en de mensen die je wilt bereiken. 

Met een fascinerend verhaal raak je mensen in hun hart. 

Wie op deze manier goed zijn boodschap naar voren kan brengen, kent het geheim: een hoge Fascinatie Factor. Precies waardoor je publiek wél in actie komt en uitkijkt naar jouw verhalen. 

Benieuwd wat jouw Fascinatie Factor is?

Speciaal voor bevlogen mensen die het verschil willen maken heb ik een quiz ontworpen om die Fascinatie Factor te ontdekken. Je vindt deze quiz hier:

>> NAAR DE QUIZ

Durf met volle overtuiging voor jouw fascinerende verhaal te gaan staan. Dan heb je weer rust in je hoofd, zodat je je volledig kunt wijden aan datgene waar je hart ligt. En dan breng je de prachtigste idealen tot stand.

Superleuk als je even meedoet met de quiz om je Fascinatie Factor te ontdekken. Het vraagt maar 2 minuten van je tijd!Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.