Dit is mijn grote dilemma
23 mei 2023 
1 min. leestijd

Dit is mijn grote dilemma

Misschien heb jij ook wel eens het gevoel dat je op allerlei terreinen actief bent en daar volop van geniet, maar dat een echte doorbraak uitblijft. En wat doe je met al die andere mogelijkheden die je voor je ziet?

Dit is voor mij het grote dilemma van mijn leven. 

De drang om mijn nieuwsgierigheid te volgen, talenten uit te leven en nieuwe wegen in te slaan, terwijl ik tegelijkertijd ook ergens wil aankomen. 

Zo heb ik een enorme interesse in krachtige communicatie, flexibel denken en het vertellen van verhalen. Ik geniet ervan om jou daarover te inspireren, bijvoorbeeld met verhalen over visionaire denkers of tips om leniger te denken.

Afhankelijk van de periode dat je al abonnee bent, heb je daarover van mij al enkele honderden Verhalenmails ontvangen. 

Maar mijn punt is dit:

Als je zoveel kansen en invalshoeken ziet, heb je geen focus meer.

Dat geldt ook voor de mensen die ik begeleid. Visionaire mensen  met ‘popcornhoofden’, die voortdurend mogelijkheden zien en daardoor de richting kwijtraken.

En toch... als je me vraagt waar mijn echte superkracht ligt, dan weet ik het wel. Dat is juist het begeleiden van deze gedreven ondernemers, leiders en koplopers die hun ideeën willen verwezenlijken. 

Ik zorg ervoor dat het ook daadwerkelijk tot stand komt. Zoals een opdrachtgever over mij zei: "Je kunt wel zelf blijven proberen, maar als je Sigrid erbij haalt, weet je dat het er komt."

In die begeleiding komt voor mij alles samen, want ik kan al mijn liefde, creativiteit en vakkennis hierin kwijt. Ik ga echt 'aan', want ik begrijp precies wat er nodig is. Een visionaire kijk en een hoofd vol bruisende ideeën, die hebben ze al. Maar ze ook de behoefte aan praktische tools om te kiezen en echt te gaan vliegen. 

Je visie tot werkelijkheid maken, dat draait namelijk niet alleen om van A naar B te komen. 

Dat is wat ze een transitie noemen. Maar dit gaat om een transformatie, want je dient een andere positie in te nemen om mensen mee te nemen in wat jij al voor je ziet. Het is de reis van A naar een Andere Rol.

Daarom richt ik me nu op deze transformatie, in de rol van coach en mentor. Dat is behoorlijk spannend, want het betekent ook dat ik andere interessegebieden moet loslaten, waarin ik zo lekker kan vrijbuiten. Maar ik weet ook dat helderheid jou en mij vooruit helpt.

Dus: hocus pocus naar de nieuwe focus!Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.