Story Talk | We denken dat alles groots en meeslepend moet zijn
21 mei 2024 
2 min. leestijd

Story Talk | We denken dat alles groots en meeslepend moet zijn

We laten ons helemaal gek maken. Al die toeren die we uithalen om een verandering tot stand te brengen of een droom tot leven te wekken, terwijl we vergeten dat we maar één leven hebben. 

We denken vaak dat alles groots en meeslepend moet zijn als we een ideaal willen bereiken. 

  • Alles eruit halen wat erin zit. 
  • Het roer een radicale zwieper geven
  • Vergezichten schilderen en stippen op horizonnen zetten

Maar als je het te groots en meeslepend maakt, maak je het jezelf lastig om in beweging te komen. 

Want WAAR begin je... En hoe lang duurt het wel niet voordat je resultaten ziet...? 

Vaak schuif je het voor je uit en voer je daarvoor allerlei redenen aan. Te veel, te lastig te duur... Voor je het weet, begin je er niet eens meer aan.

Verslik je je nu in je koffie of thee, omdat dit je bekend voorkomt...? Lees dan vooral verder. 

Want het is eigenlijk heel eenvoudig. 

Je hebt niet alleen een goede ingeving nodig, maar ook een reeks piepkleine stapjes. 

Neem Kees Veldboer. Hij was ambulancemedewerker en voerde een gesprek met Mario, een van zijn patiënten. Mario had niet lang meer te leven en wilde nog één keer naar zijn favoriete plek: het water op. Kees had wat tijd over en bracht Mario naar een stuk water vlak bij het ziekenhuis. Hier zag hij hoe Mario opleefde. 

Na zijn dienst ging Kees bellen. Hij vroeg zijn baas of hij even een ambulance mocht lenen na werktijd. Zo deed hij nog een paar belletjes. In een mum van tijd regelde Kees een geweldige dag voor Mario, op het water. 

Dat was het begin van de stichting Ambulance Wens. Deze stichting heeft inmiddels 270 medische vrijwilligers om laatste wensen te vervullen van mensen zoals Mario. Kees is helaas overleden aan een hartstilstand, maar zijn stichting staat nog steeds als een huis. 

Wat Kees deed, was kleine stapjes zetten. Zo zie je snel resultaten en dat werkt motiverend.

Een cruciale stap om je doelen te bereiken is het opgraven van je eigen verhaal. 

Want daar zitten vaak veel antwoorden in verscholen. 

Als je je eigen verhaal kent, ga je bovendien wonderbaarlijke stappen zetten. Welke stappen precies, weet je niet van tevoren. Maar je gaat op weg en zet daarmee veel in gang. 

Laat je twijfels je niet langer tegenhouden. De komende weken kun je hierover met mij in gesprek als je jouw persoonlijke Story Talk boekt. Ik help je om je verhaal (weer) scherp te krijgen, zodat jij vol vertrouwen verder kunt. 

Hoe werkt deze Story Talk?

  • Voorafgaand aan de sessie krijg je een vragenlijst over je activiteiten. Ik analyseer je relevante teksten (zoals je profieltekst, blogs en/of LinkedIn-posts). 
  • Tijdens de online sessie deel ik mijn bevindingen met tips, slimme ideeën en adviezen en stel jij me al je vragen.
  • Jouw investering: € 375,- voor deze deep dive van 90 minuten, inclusief mijn analyse van jouw teksten. Bovendien krijg je toegang tot mijn online leerplatform, waar je leert hoe je met jouw verhaal meer mensen aantrekt voor jouw droom of missie.

Locatie: Online via Zoom. Achteraf ontvang je ook de opname. 

Je kunt ook een gesprek in mijn Verhalenstudio in Den Haag boeken. Stuur me een mail via contact@sigridvaniersel.nl als dat je voorkeur heeft. 

Boek hier je persoonlijke Story Talk 

Let op! Deze Story Talks zijn alleen de komende weken beschikbaar, dus wees er snel bij en zet jouw verhaal (weer) op scherp! 

Geweldig om je dan te spreken! 


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.