Story Talk | Als je iets nieuws in de wereld wil zetten
13 mei 2024 
3 min. leestijd

Story Talk | Als je iets nieuws in de wereld wil zetten

Als je iets nieuws in de wereld wil zetten als leider of ondernemer, loop je vaak voor de troepen uit. Wat jij wil, is er nog niet. Mensen 'zien' ook nog niet wat jij al wel op je netvlies hebt staan.

En ze willen de veranderingen eigenlijk ook niet. Waarom zouden ze, want het gaat toch goed zo?

Als je je afvraagt hoe je daar doorheen breekt, steekt er vaak iemand zijn vinger op.

Deze persoon vertelt je dat je 'een verhaal nodig hebt'. 

Dat suggereert dat er maar één alomvattend verhaal is. Maar dat klopt natuurlijk niet.

Er zijn talrijke soorten verhalen, toepasbaar voor even zoveel verschillende situaties, omstandigheden en mensen tot wie je je richt. Gaapverhalen, mopperverhalen, doorgeefverhalen, halleluyaverhalen, kletsverhalen, stuntelverhalen, poeha-verhalen en nog veel meer.

Als jij door de bomen het bos niet meer ziet, dan wordt dat er met al die verhaalsoorten niet beter op.

Het is handiger om te starten bij de situatie, waarin een verhaal zijn werk kan doen. Dat gaat verder dan een lijstje met kernwaarden, een goede slogan op je website of quote aan de muur.

In mijn ogen zijn er drie aanleidingen om verhalen te gebruiken:

# Verhalen om te informeren

Ze laten bijvoorbeeld zien wat jij voor anderen kan betekenen.

# Verhalen om te inspireren

Wil je mensen meenemen in jouw droom, vertel dan een verhaal. Je lezers en luisteraars komen automatisch in een andere modus en zijn ontvankelijk om meer te horen. Ze vertragen en gaan luisteren. Ze voelen vaak herkenning. Precies wat je nodig hebt om een bijzondere verbinding tot stand te brengen.

# Verhalen om te activeren

Als je bijvoorbeeld als innovatief gezien wilt worden, is het niet erg inspirerend om uit te leggen dat je zo geweldig innovatief bent. Het is krachtiger om dat duidelijk te maken met een verhaal. Op die manier haken mensen vanuit zichzelf aan en komen in beweging.

Voor al dit soort situaties is het handig om jouw eigen verhalen paraat te hebben, zodat je die kunt delen op de juiste momenten.

Denk bijvoorbeeld aan een doorbraakverhaal.

Dit is een van de meest krachtige verhaalsoorten die je kan vertellen om mensen te inspireren. Dit verhaal gaat vaak over een persoon die een belangrijk inzicht krijgt en daardoor nieuwe - niet eerder gekende - mogelijkheden ziet.

Advies nodig over jouw verhaal?

Er zijn nog tal van andere verhaalsoorten die je kunt toepassen als je een leider, visionair en/of ondernemer bent met een missie.

Heb je behoefte aan persoonlijk advies wat er voor jou het beste past? Wil je je eigen rugzak vullen met krachtige verhalen die je direct gaat toepassen om jouw visie te realiseren?

Of behoefte aan een snelle gerichte boost, zodat jij weer op marstempo verder kunt?

Neem dan contact met me op en profiteer van deze kans om met mij een persoonlijke sessie te boeken: de Story Talk.

Deze Story Talk is een 1-op-1 sessie van 90 minuten waarin je ontdekt hoe jij met je inspirerende verhaal de deur opent naar jouw lievelingsmensen.

  • Je krijgt 1,5 uur mijn onverdeelde aandacht om het juiste verhaal te vertellen en meer resultaat te halen uit je werk
  • Ik deel direct toepasbare tips en ideeën met je, zodat je volop nieuwe mogelijkheden ziet.
  • Je ziet weer precies wat je te doen staat, zodat je een vliegende start maakt. Praktisch en to the point.
  • Je weet hoe jij gaat verzilveren wat je afgelopen jaren opgebouwd hebt met je idealen, je expertise en je missie. Je begint niet opnieuw, wel maak je de stap naar een compleet nieuw niveau.
  • Je kunt me alles vragen over ondernemen en slimme keuzes om je verhalen daarbij in te zetten, zodat jij weer jouw energie voelt bruisen.

Van te voren ontvang je een vragenlijst en analyseer ik je verhaal/verhalen die je nu deelt, bijvoorbeeld op je website of social media. Ook krijg je toegang tot online lessen om je verhaal (weer) scherp te krijgen en te ontdekken welke verhalen je op welk moment gebruikt.

Klik op de onderstaande link als je voelt dat dit voor jou is:

>> Ja ik reserveer mijn plek voor deze Story Talk

Je hebt zelf de gelegenheid om de afspraak op het beste moment in te boeken. Het gesprek is online, maar je hebt ook de gelegenheid om persoonlijk lang te komen in mijn Verhalenstudio in Den Haag als dat beter past.

Geef een reply op deze mail en ik antwoord je met alle details.

Ideaal als je niet langer voort wil modderen en je aan 1 sessie genoeg hebt om weer helemaal op scherp te staan.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.