Summer School | Dag tegen de pleasestand, hallo tegen de plezierstand
11 juni 2024 
1 min. leestijd

Summer School | Dag tegen de pleasestand, hallo tegen de plezierstand


In de pleasestand. Vaak bezig zijn om anderen niet teleur te stellen. 


Veel mensen herkennen dit.

Ze doen veel vanuit hun hoofd. Prettig om alles onder controle te houden en te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Toch komt er een moment waarop ze voelen dat ze vooral zichzelf teleurstellen. Dan word je de 'ontgoochelaar' van je eigen leven.

Dat kan ook anders.

Want stel je voor dat je elke dag doet waar je hart naar uitgaat.

Dat je je talenten tot bloei laat komen, zodat je vervulling en blijdschap ervaart. Met speelsheid en creativiteit, omdat je het vanuit een luchtige benadering doet.

Langzaam ga je daardoor weer denken waar je zelf naartoe wil. Hoe je van 'voldoen' naar 'voldoening' gaat. En hoe je uit de please-houding komt en in plaats daarvan volop in de plezierstand staat.

Net als ieder ander kun je je eigen pad creëren om je dromen na te jagen.

Pak dit moment om jezelf serieus te nemen en je verlangens te verkennen. Ontdek wat je werkelijk wilt en neem het besluit, hier en nu.

En heb je daarbij behoefte aan een stel lichte en creatieve handvaten als stimulans om te ontdekken hoe je een leven creëert dat werkelijk bij je past?

Doe dan mee met de Summer School voor Verwondering.

Want ook dit jaar is er weer een nieuwe editie van dit online programma, waarop je op een laagdrempelige manier je creativiteit gaat aanspreken. Ook geschikt als je geen of weinig schrijfervaring hebt.

Hoeveel plezier en voldoening dit kan opleveren, lees je in dit bericht van een van de eerdere deelnemers:

"Ik vond de Summerschool voor Verwondering leuk, licht en leerzaam. Ik heb vooral nieuwe creatieve werkvormen geleerd, andere manieren om te kijken ontdekt en ingangen gevonden om bij mijn eigen potentieel te komen. Gemerkt dat 'Ja, En' echt altijd werkt. En dieper inzicht gekregen in mijn achterliggende behoeften."

Iets voor jou? Alle informatie vind je hier: Summer School voor Verwondering

Na aanmelding krijg je meteen toegang tot de snoepwinkel, zodat je in je eigen tempo van start kunt gaan. Nog even laten liggen tot later kan natuurlijk ook (als je dat tenminste lukt, want de opdrachten laten je meteen popelen van plezier)

Op dinsdag 2 juli is de online startbijeenkomst. Extra feestelijk, want de Summer School voor Verwondering bestaat 5 jaar. Ik verheug me er al op!

Fijne dag!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.