Vragen van lezers over Jongleren met Vermicelli
16 december 2019 
2 min. leestijd

Vragen van lezers over Jongleren met Vermicelli

Hierbij een overzicht van de vragen van lezers over mijn boek 'Jongleren met Vermicelli - Creëer en leef je verhaal'. Misschien zit jouw vraag er ook bij - met mijn antwoord natuurlijk.

Draait het boek 'Jongleren met Vermicelli' om een puur persoonlijk verhaal? Of gaat het om een verhaal dat voor een bepaald doel gebruikt kan worden, voor een bepaald publiek?

Het boek is bedoeld om je persoonlijke verhaal vorm te geven. En dat verhaal kun je vervolgens gebruiken om een bepaald doel te bereiken, bijvoorbeeld voor je website of om je idee te lanceren. De hoofdstukken 'vertellen' en 'verspreiden' zijn daar helemaal aan gewijd.


Je boek lijkt me interessant. Of is dit het zoveelste doe-boek dat na een paar bladzijden lezen toch weer op de plank blijft liggen, bij al die andere?

Het boek bevat opdrachten én ook veel te lezen, dus je kunt er meerdere kanten mee op. De lezers van het boek melden mij dat ze ‘meteen gegrepen’ zijn door de teksten, dus zij laten het boek in ieder geval niet op de kast liggen. Ik heb natuurlijk mijn best gedaan het zo te schrijven dat het echt gelezen wordt. 

Als mijn schrijfstijl in mijn blogs en artikelen je aanspreekt, dan zal dit boek je vast ook bevallen. Belangrijker bij je keuze is de inhoud: wil je nadenken over je eigen leven en hoe dat in de toekomst verder gaat. Wil je je perspectief verbreden en ben je geïnteresseerd in storytelling? Zo ja, dan vind je dit vast een fijn boek.


Ik zit vast in mijn leven | ik ben met pensioen en zoek een nieuwe invulling van mijn leven | ik weet nog steeds niet wat ik later worden wil | ik heb een ernstig ziek kind. Is het boek geschikt voor mij?

Ik heb het boek geschreven voor mensen die wel voelen dat ze een stap willen zetten, maar weinig vat hebben op dat gevoel. Als je denkt ‘is dit alles’ of als je echt vastzit in je leven, dan helpt dit boek je verder. 

Mogelijk ben je nu niet in staat om die nieuwe stap daadwerkelijk te zetten. Maar het hoeft niet direct een mega-stap te zijn op weg naar een ander leven. Je kunt ook voorsorteren op nieuwe beslissingen, bijvoorbeeld door alvast een plan te maken. Het boek deelt daarover praktische tips.  

Al jaren ben ik zeer geïnteresseerd in storytelling en zou dat heel graag heel goed kunnen. Maar ik mis misschien wel het talent of het vertrouwen. Wat raad je me aan?

In het boek lees je alles over het SCRIPT-Verhalensnoer, waarin ik alle benodigde stappen uitleg rondom storytelling. Dat is een prettig houvast. Zoals je al aangeeft gaat het bij het vertellen en uitdragen van verhalen vooral over zelfvertrouwen. Hier ga ik in het boek dan ook uitgebreid op in. Stap voor stap je durfspieren oprekken, daar helpt het boek je bij.  Mijn grote droom is om mijn eigen boek te schrijven. Hoe heb jij dat aangepakt? en welke keuzes heb je daarbij gemaakt?

Dit is wat heel veel lezers willen weten! 

Daarom heb ik hierover een apart artikel geschreven, waarbij je al mijn tips voor het schrijven en uitgeven van je eigen boek bij elkaar vindt. Hier lees je ook welke keuzes ik heb gemaakt en met welke partijen ik in zee ben gegaan. 

Je leest het hier: tips voor het schrijven en uitgeven van je eigen boek.Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.