Als jouw verhaal niet op één dienblaadje past
09 januari 2023 
1 min. leestijd

Als jouw verhaal niet op één dienblaadje past

Als je zelf niet goed kunt vertellen ‘waar je van bent’ en jezelf dus niet goed kunt verkopen, hoe geweldig is het dan als je dat verhaal op een dienblaadje aangereikt krijgt?

Een profielverhaal, zo helder als een kabbelend bergbeekje.

Heerlijk, zeg jij waarschijnlijk.

In éėn klap ben jij van het onzeker makende gevoel af dat je losse flodders de wereld inschiet. Je hebt een identiteit die staat als een huis. En je trekt klanten aan bij de vleet, omdat nu volstrekt duidelijk is waarvoor ze precies bij jou kunnen aankloppen.

Als schrijver en narratief coach krijg ik vaak klanten met dit verlangen naar een trefzeker verhaal met een kop en een staart.

Als je jouw aanbod en drijfveren niet goed in taal kunt vatten, kan ik je uitstekend helpen bij je profielverhaal. Ik tokkel graag op mijn toetsenbord om jouw verhaal zo goed mogelijk in woorden te vangen.

Veel vaker werk ik met mensen die talrijke talenten etaleren.

Als jij je daarin herkent, kun én wil jij heel veel. Je hebt een 'gemengd bedrijf' met een uiteenlopend aanbod.  En je bent gek op afwisseling, dus je bakt elke keer weer een overheerlijke taart.

Als creatieve duizendpoot met 1001 ideeën stapel jij met gemak de hele etalage vol pâtisserie. En dan heb je ook nog die toekomstplannen, die haasje-over springen in jouw hoofd.

Dat alles pást helemaal niet op een dienblaadje.

Steeds vaker merk ik dat ik dan niet degene ben die het verhaal moet opschrijven. Je bent namelijk zelf eigenaar van je verhaal, dat ook in jouw eigen woorden gevangen moet worden. En dat verdien jij ook.

Ik hanteer bij multitalenten en andere mensen met popcornhoofden daarom niet meer zelf de pen. Wel navigeer ik je door het proces, ook in baaien met woelige golven.

Wat zijn je drijfveren nou echt? Hoe vind je de helderrode draad? Wanneer floreer jij? Welke keuzes passen daarbij?

Want er is vaak nog veel werk te verzetten om zicht te krijgen op wie, waar, wanneer, waarom en voor wie.

Jij vertelt, ik luister.

Ik stel vragen, draag beelden aan en geef terug. Ik lever een passende verhaalstructuur en geef feedback. Jij kiest en schrijft op. Dat leidt vaak tot bliksemschichtmomenten.

Als duizendpoot krijg je daardoor weer helderheid en rust in je hoofd.

Daarmee leid ik je naar je verhaal, waarin de smakelijkste ingrediënten door elkaar geklutst worden. Maar wel een verhaal waarbij je zelf roert.


Wil jij je verhaal weer helder krijgen?

Neem contact met me op voor een adviesgesprek. Ik help je graag om de mogelijkheden te ontdekken.

>> Boek hier je gesprek.

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.