Hoe ontwerp jij je leven?
22 december 2023 
2 min. leestijd

Hoe ontwerp jij je leven?

Een gloednieuw jaar met kansen, waarin jij de mogelijkheden pakt om er een vervuld en magisch jaar van te maken. Dat wens ik je toe voor het komende jaar!

I invented my life, because I didn't like the one I had, zei Coco Chanel eens. Ze vond zichzelf uit, ontwierp haar eigen leven en werd daarmee onvergetelijk.

Hoe je je eigen leven ontwerpt, dat is ook een van de thema’s waar ik me op richt. Via mijn coachactiviteiten help ik bevlogen mensen om hun verhaal te onderzoeken en eigen keuzes te maken. 

Dat verhaal zet je bijvoorbeeld op je Over Mij-pagina, maar het gaat over veel meer. 

Want je leven zelf ontwerpen - en naar je hand zetten - daarmee zorg je voor betekenisgeving. 

Sommigen weten meteen wat ze te doen staat en werkelijk van waarde te zijn, al dan niet geholpen door ongehoorde omstandigheden. Sommigen zoeken en vinden. En anderen dolen eindeloos. 

Uiteindelijk gaat het erom wat voor leven je wil leiden en hoe je dat naar je hand zet. 

Je leven vorm geven en betekenis zoeken, dat is een creatief proces. 

Een reis die symbolisch van start gaat in de winter, wanneer de natuur stil ligt. Een seizoen dat uitnodigt om naar binnen te keren en te onderzoeken wat er werkelijk van waarde is voor jou. 

Ik heb een aantal vragen voor je om je hierover aan het denken te zetten. Om even stil te staan bij alles wat er werkelijk toe doet in het leven. Alleen daardoor voel je meer vervulling, want reflectie helpt je om je intenties te zetten.

  • Wat zijn je wensen en de dromen die je wilt waarmaken?
  • Waarom zijn de doelen/verlangens belangrijk voor je?
  • Wat wil je gaan doen om je dromen waar te maken? 
  • Wat zijn de waarden waar jij echt voor wil leven?
  • Wat gebeurt er als je jouw doel waarmaakt? 

Om hier echt iets mee te doen, is ook een andere vraag van belang.

Want voor je het weet laat je je afleiden door de waan van de dag, de algoritmes van social media of de dagelijkse dingen die zich nu eenmaal voortdoen. Zonder intenties hoe je je leven vormgeeft kom je geen stap verder.

Daarom is dit de vraag:

Wat gebeurt er als je géén actie onderneemt?

  • Hoe voel jij je over een maand, een jaar, vijf jaar vanaf nu, als je nu niet begint om je intenties waar te maken? 
  • Wat kunnen de nadelige gevolgen zijn voor jou en de manier waarop jij je leven leeft? 
  • En voor de rest van je leven? 
  • En wat betekent dat dan voor jouw (mogelijke) besluiten NU?

Ik wens je veel succes met deze vragen. Schrijf erover. En ik ben benieuwd waar de antwoorden jou brengen. Gaaf als je me dat laat weten.

Fijne dag!

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.