Liefde is ook een liefdevol verhaal vertellen
14 februari 2022 
1 min. leestijd

Liefde is ook een liefdevol verhaal vertellen

Een verhaal vertellen is ongeveer het liefste dat je kunt doen, zei schrijfster Mischa de Vreede ooit. En dat geldt ook voor het verhaal dat je over jezelf vertelt. 

Vandaag is het de dag van de liefde. Valentijnsdag is uitgegroeid tot een festijn voor allerlei marketingacties, waar je van alles over kunt denken. Dat doe ik zelf ook. 

Dat neemt niet weg dat liefde van essentieel belang is in alles wat we doen. 

Want liefde komt op de allereerste plaats, ver voor geld, prestige of iets anders. Zonder liefde kun je geen wezenlijke bijdrage leveren aan het welzijn van mensen, laat staan dat je daarover liefdevolle verhalen kunt vertellen. 

Liefde - in de brede zin van het woord - is daarom de spil van alles. 

We kunnen niet zonder. Dat begint met echte aandacht geven aan iemand. Hoe liefdevoller, hoe beter. 

De afgelopen jaren heb ik meer inzicht gekregen hoe ik dit concreet handen en voeten kan geven, namelijk door mezelf telkens af te vragen of een keuze bijdraagt aan het welzijn van anderen of niet. Dat is de leidraad. 

Liefde betekent ook dat je je eigen plezier uitstraalt, zonder enige terughoudendheid. 

Door voorrang te geven aan zelfzorg, betekenis en lichtvoetigheid maak je het leven voor jezelf een stuk fijner, maar ook voor anderen. Zelf vond ik het best moeilijk om te geloven dat mijn huidige leven me vrijwel moeiteloos afgaat. En hoe ik daarover het bijbehorende verhaal vertel. 

Werk en plezier die vloeiend in elkaar overlopen, samenwerken met bijzondere mensen die mij energie geven, genieten van wandelingen, samenspel en kunst, mooie gesprekken met dierbare mensen, werken op heerlijke plekken; alsof ik in de zweefmolen zit. 

Niet dat mij nooit een zucht ontsnapt van irritatie, vertwijfeling of teleurstelling, maar dit is wel de grote lijn. 

Mijn business-buddies gaven me laatst terug dat dit verhaal samenkwam in een foto van mij, waarop te zien is hoe ik vanuit een vakantiehuisje een online inspiratiesessie leidde. 

Ze zagen lichtvoetigheid op sloffen. 


Een verhaal vertellen is ongeveer het liefste dat je kunt doen, zei schrijfster Mischa de Vreede ooit. Dat geldt ook voor de verhalencarroussel die je over jezelf laat draaien. Hoe liefdevoller, hoe meer je jezelf daarmee voedt en anderen inspireert.

Wil jij de creator zijn van je eigen liefdevolle verhaal? Wat ga je dan als eerste over jezelf vertellen?Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.