Over Jou | Hoe meer persoonlijkheid jij uitstraalt
16 januari 2023 
2 min. leestijd

Over Jou | Hoe meer persoonlijkheid jij uitstraalt

Hoe meer persoonlijkheid jij uitstraalt, hoe leuker het is om met jou in zee te gaan. 

Als jij jouw visie, aanpak en werkwijze je helemaal eigen hebt gemaakt, ben je moeilijker te kopiëren door anderen. Zeker als je je eigen taal gebruikt en je eigen woorden bedenkt. 

Dat is soms heel simpel. 

Neem Annie M. G. Schmidt. 

Briljant hoe zij zich door toevoeging van twee extra letters onderscheidt van duizenden andere vrouwen die Annie Smit, Smits of Schmidt heten.

Of je uiterlijke verschijning maakt blijvende indruk.

Kunstenaar Frida Kahlo droeg kleurrijke Mexicaanse kleding, kettingen met kralen uit de Maya-cultuur, make-up, extra doorgetrokken wenkbrauwen en bloemen in het lange haar. Ze deed dat doelbewust, zodat niet het accent kwam te liggen op haar slechte gezondheid 

Atleten en artiesten creëren vaak een personage waarmee ze in de spotlights treden. Lady Gaga, David Bowie en Prince zijn (of waren) thuis op de bank vast niet zo excentriek als hun alter ego’s. 

Menige bekende persoonlijkheid is introvert en ingetogen, maar laten in de sportarena of op het podium een totaal andere kant van zichzelf zien.

Interessant als je over jezelf wil schrijven, bijvoorbeeld op je Over Mij-pagina.

Want dan geldt het volgende: 

Schrijven is overdrijven. 

  • Je stileert
  • Je doet er een schepje bovenop. 
  • Je maakt een verhaal dat boven de rest uitspringt. 

Hoe meer contrast, hoe beter het voor jou uitpakt. Want alles wat bekend is negeert je brein, alles wat anders is krijgt de aandacht. 

Leg er daarom energie in. Dat kan in je eigen naam, maar ook via je productnaam, je slogan of iets anders dat je uitdraagt.

Als je die eigenheid op een strategische en consistente manier doorvoert – op sociale media, maar ook in je presentaties, je blogartikelen, etc. – herkennen mensen direct waar jij voor staat. Je verlaagt daarmee de drempel om met jou in contact te komen. Ze ‘kennen’ je eigenlijk al. 

Die eigenheid is dus super waardevol. 

Maar oh, wat is het moeilijk om er echt voor te gaan zitten en zo’n verhaal voor je Over Mij-pagina op papier te krijgen. 

Wil jij ook leren hoe je dat doet? Je teksten verbeteren in de woorden die je echt wil hebben, zodat je er winst mee kan behalen? En gebruik maken van mijn feedback?

Dan is de training Knallen met je Over Mij-pagina een goede keuze.

Een van de deelnemers beschreef zijn ervaringen zo:

"Nadat ik ‘persoonlijke anekdote’ als uitgangspunt gekozen had, kwam ik tot mijn eerste concept. Je commentaar erop, was zeer effectief! De rest volgde als het ware vanzelf. De formule om te stralen met jouw verhaal, dat was wat mij betreft de kern van de training. Alle handvatten die ik nodig had voor mijn verhaal zaten hierin. Samen met jouw adviezen leverde dat een ‘over mij’ verhaal op, waar ik superblij mee ben."

Wil jij ook een stevige steun in de rug bij het schrijven van je Over Mij-pagina, inclusief mijn persoonlijke feedback?

>> Alle info vind je hier: Knallen met Je Over Mij-pagina.

Super als je meedoet!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.