Plakkracht | Als je jouw eigen stem vindt
17 februari 2022 
2 min. leestijd

Plakkracht | Als je jouw eigen stem vindt

Hoe gebruik je woorden met plakkracht, die blijven hangen bij je lezer? En hoe breng je als leider of ondernemer je visie op een soepele manier onder woorden, zodat je mensen in beweging brengt? 

Als er één ding cruciaal is om mensen te inspireren of hun gedrag te veranderen, dan is het wel taal. Je missie en je strategie kunnen nog zo goed zijn, zonder de juiste woorden doen mensen niet mee. Pas als mensen jouw taal herkennen en zich kunnen verbinden met jouw verhaal, dan komen ze in beweging. 

Hoe je mensen daadwerkelijk bij je inhoudelijke boodschap betrekt en in beweging brengt, dat was jarenlang ook mijn eigen zoektocht bij mijn journalistieke werk. 

Taal was nota bene mijn gereedschap. Iedere dag schreef ik interviews, columns, achtergrondartikelen en nog veel meer. 

Via mijn schrijfwerk had ik ook iets uit te dragen, want allerlei maatschappelijke kwesties zaten me dwars. Toch leek het wel alsof lezers geen fluit deden met mijn stukken. Alsof de woorden hen op geen enkele manier raakten, laat staan in beweging brachten.

Aan de structuur of de inhoud van de stukken lag het niet. 

Maar waaraan dan wel? 

Dat was het begin van mijn jarenlange zoektocht op het gebied van lezersgericht schrijven, creatief denken en storytelling. Het bleek niet alleen te gaan om krachtige inhoud of soepel geschreven zinnen, maar ook om het vinden van je eigen stem

Je eigen blik op de wereld, jouw taalgebruik, jouw emoties

Dat is je Unique Storypoint. 

Daardoor deel jij wat je te zeggen hebt, omdat alleen jij het op die manier kan brengen. 

Dat levert niet alleen een persoonlijke en luchtige manier van schrijven op, maar ook teksten waar lezers daadwerkelijk iets mee doen.

Als het gaat om het vinden van mijn eigen stem ben ik nog lang niet uitgestudeerd.  

Maar ik weet wel wat het belang van verhalen daarbij is. En de kracht van hele specifieke woorden.

Alles wat ik tot nu toe met eindeloos geduld heb geleerd, dat deel ik graag in mijn online programma Schrijven met PlakkrachtInmiddels is dit een beproefd programma, waarmee ik deelnemers grote stappen heb zien maken. 

Ik ben daarom blij dat ik komende maand weer met een nieuwe editie kan starten. Dus als je hier al langer op zit te wachten, dan is dit je kans.

Dankzij Schrijven met Plakkracht ga je dit ervaren: 

  • Je overwint je schrijftwijfel voor blogs en social media, zodat je met plezier je teksten gaat delen. Of misschien begin je nu wel aan jouw vakartikel of boek (en nu echt!).
  • Je leert schrijven aan de hand van verhalende elementen, waarmee je je lezer prikkelt en nieuwsgierig maakt naar meer.
  • Je leert hoe je plakkracht toepast in jouw teksten en hoe je op een persoonlijke manier schrijft die echt bij jou past.
  • Je werkt samen met een schrijfmaatje en ondersteunt elkaar in het schrijfproces. Veel deelnemers vinden dit enorm waardevol.
  • Je gaat jezelf (en je lezers) verrassen met schrijfwerk waar je nog nooit aan hebt gedacht.

Meedoen? 

Klik dan op deze link voor aanmelding en meer informatie: Schrijven met Plakkracht.

Ken je iemand voor wie dit programma interessant kan zijn? Stuur dit bericht dan gerust door. Dankjewel alvast!


Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.