Plakkracht |  Doe dit, doe dat
24 juli 2023 
1 min. leestijd

Plakkracht | Doe dit, doe dat

Doe dit, doe dat... 

Heb jij er ook zo’n hekel aan als iemand dat tegen jou zegt? 

We vinden het behoorlijk irritant om aangestuurd te worden. Logisch, want sinds de (peuter-)puberteit maken we liever zelf onze beslissingen.

Probeert iemand je toch te sturen? 

Dan laat je het over je heen komen. En jij niet alleen, want alle aansporingen om klimaatvriendelijk te leven slaan we zo massaal in de wind… Of je gaat in verzet. De voorbeelden zien we om ons heen.

Gaat iemand je ook nog feiten vertellen? Dan komen we helemaal in het geweer. Want het brein schiet in de kritische stand. Dat brein vraagt zich meteen af: klopt dat allemaal wel?

Kan het dan ook anders? 

Gelukkig wel. 

We kunnen de boodschap op een andere manier brengen, zodat de aangesproken persoon zijn gevoel van autonomie behoudt. 

Door een verhaal te vertellen. 

Een verhaal bevat geen expliciete instructies. De lezer of luisteraar krijgt de gelegenheid om zelf de betekenis eruit te destilleren. 

Met een verhaal breng je dus op een indirecte manier de boodschap over.  Daarom is het zo fijn om met verhalen te werken. Of met metaforen, want die werken op een soortgelijke manier. 

Weten hoe je storytelling toepast in je schrijfwerk, is superhandig en effectief.

Verhalen maken je schrijfwerk onweerstaanbaar. 

Of je een blog, een vakartikel of persoonlijke zielenroerselen schrijft, dat maakt niet uit. 

Wil je dat ook leren? 

Doe dan mee met Schrijven met Plakkracht. In deze training laat ik jou mijn tactieken, technieken en strategieën zien. Het zijn blauwdrukken die jij direct kan toepassen. Hoe vaker je het doet, hoe vrijer je wordt om beproefde recepten helemaal naar je hand te zetten. 

Voor jou als je iets wilt uitdragen dat tot nu toe niet opgepikt wordt. Of als je met je pen eindelijk voor elkaar wilt krijgen dat ze jou begrijpen.

Meer info en aanmelding vind je hier: Schrijven met Plakkracht.

Jij maakt zelf de beslissing. Aan jou de keuze!Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.