Plakkracht |  Doe dit, doe dat
29 augustus 2022 
1 min. leestijd

Plakkracht | Doe dit, doe dat

Doe dit, doe dat... 

Heb jij er ook zo’n hekel aan als iemand dat tegen jou zegt? 

We vinden het behoorlijk irritant om aangestuurd te worden. Logisch, want sinds de (peuter-)puberteit maken we liever zelf onze beslissingen. Lees maar hier.

Probeert iemand je toch te sturen? 

Je laat het over je heen komen. Alle aansporingen om klimaatvriendelijk te leven slaan we zo massaal in de wind… Of je gaat in verzet. De voorbeelden zien we om ons heen.

Gaat iemand je ook nog feiten vertellen? Dan komen we helemaal in het geweer. Want het brein schiet in de kritische stand. Dat brein vraagt zich meteen af: klopt dat allemaal wel?

Kan het dan ook anders? 

Gelukkig wel. 

We kunnen de boodschap op een andere manier brengen, zodat de aangesproken persoon zijn gevoel van autonomie behoudt. 

Door een verhaal te vertellen. 

Een verhaal bevat geen expliciete instructies. De lezer of luisteraar krijgt de gelegenheid om zelf de betekenis eruit te destilleren. 

Met een verhaal breng je dus op een indirecte manier de boodschap over.  Daarom is het zo fijn om met verhalen te werken. Of met metaforen, want die werken op een soortgelijke manier. 

Weten hoe je storytelling toepast in je schrijfwerk, is superhandig en effectief.

Verhalen maken je schrijfwerk onweerstaanbaar. 

Of je een blog, een vakartikel of persoonlijke zielenroerselen schrijft, dat maakt niet uit. 

Wil je dat ook leren? 

Doe dan mee met Schrijven met Plakkracht. In deze training laat ik jou mijn tactieken, technieken en strategieën zien. Het zijn blauwdrukken die jij direct kan toepassen. Hoe vaker je het doet, hoe vrijer je wordt om beproefde recepten helemaal naar je hand te zetten. 

Vanaf 12 september gaat deze training weer van start. Voor jou als je iets wilt uitdragen dat tot nu toe niet opgepikt wordt. Of als je met je pen eindelijk voor elkaar wilt krijgen dat ze jou begrijpen.

Aanmelding kan tot en met 9 september.

Jij maakt zelf de beslissing. Aan jou de keuze!Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.