Wat jou anders maakt. En waarin je waarschijnlijk uitblinkt
27 februari 2023 
1 min. leestijd

Wat jou anders maakt. En waarin je waarschijnlijk uitblinkt

Je voelt je helemaal anders dan anderen. En laat dat nou juist het ding zijn waar je in uitblinkt.

Er was eens een trainer met een leger aan negatieve stemmetjes in haar hoofd. Zij traint nu ondernemers met veel negatieve self talk om een goedlopende business op te zetten. 

Er was eens een masseur die zich vaak overweldigd voelt door alles wat er op haar af komt en zich met moeite staande houdt. Ze laat nu mensen met haar massages weer in balans komen, zodat ze het leven beter aankunnen. 

Er was eens een ondernemerscoach met een diepe angst voor geldgebrek. Zij helpt nu haar klanten met de versimpeling van hun business, waardoor ze veel meer geld gaan verdienen. 

Er was eens een adviseur die eindeloos haar werk voor zich uitschoof. Zij helpt nu anderen met het aanpakken van uitstelgedrag

Er was eens een schrijver die het gevoel had dat het leven door zijn vingers glipte, jaar na jaar. Hij worstelde ermee dat het hem maar niet lukte om zijn leven behoorlijk op orde te krijgen. 

Deze schrijver heet Oliver Burkeman. Het boek dat hij hierover schreef, heet 4000 weken. Je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan. 

Het verbaast Burkeman helemaal niets dat mensen diep geïnteresseerd zijn in waar ze zelf tegenaan lopen en daar zelfs hun vak van maken, zo vertelde hij in een interview. “Mensen geven advies over dingen waar ze mee worstelen, niet over dingen die ze altijd heel makkelijk hebben gevonden.” 

Waar je over struikelt, daar ligt je schat, zei literatuurwetenschapper Joseph Campbell.

Als je voor een nieuwe keuze staat in je leven, bijvoorbeeld bij een carrièreswitch, kijk je waarschijnlijk naar je talenten en je vaardigheden. 

Maar kijk ook eens naar wat je juist niet kunt. 

Ook daarin ben je waarschijnlijk een uitblinker.Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.