Plakkracht | En nu laat ik me niet meer tegenhouden
25 februari 2022 
2 min. leestijd

Plakkracht | En nu laat ik me niet meer tegenhouden

Jarenlang hebben mensen aan mij gevraagd of ze van mij kunnen leren schrijven. De soepelheid, het gemak, de moeiteloos ogende schrijfproductie...

Lange tijd had ik daar geen goed antwoord op. Bij schrijven gaat het om structuur, creativiteit en natuurlijk schrijfmeters maken.

Maar waar te beginnen? Ik had geen idee.

Hier en daar gaf ik wel schrijflessen. Een workshop Lenig Schrijven bijvoorbeeld. Of lessen in storytelling voor schrijvers.

Daarbij voelde het alsof ik maar een klein onderdeel kon beetpakken.

Ik had geen uitgewerkt stappenplan beschikbaar om mensen naar het goede niveau te tillen. Een plan waarin ook nog eens het schrijfplezier centraal staat.

Wel ging ik mensen individueel begeleiden om ze beter te leren schrijven. Hun resultaten verrasten me.

Want ik zag dat ze niet alleen meer lol in het schrijven kregen, maar ook dat hun zelfvertrouwen enorm groeide.

Nogal wat van mijn deelnemers zijn 50-something. 

Ze denken: als ik het nu niet ga doen, wanneer dan wel? Voor hen heeft het ook met legacy te maken, bijvoorbeeld om een belangrijk familieverhaal vast te leggen of persoonlijke ervaringen te verwerken. Zo hebben de schrijfervaringen van Loes me enorm geraakt.

Schrijven is zoveel meer dan stukken tekst intikken. Het heeft alles te maken met jezelf uiten, zichtbaar durven zijn en je dromen realiseren. Al schrijvend je beste leven leiden en je stem laten horen.

Dat treft me enorm.

Voor mij geldt iets soortgelijks. Als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? En dus heb ik het gewoon gedaan. Want hiermee kan ik zoveel mensen helpen.

Op basis van al mijn eerdere ervaringen heb ik een eigen methode ontwikkeld. Geen droge stof en strenge correcties, maar met volop schrijfplezier en creatieve vonkjes. En vooral met heerlijke opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Zodat het ook iets oplevert voor je werk of bedrijf.

Deze methode heb ik vormgegeven in het schrijfprogramma Schrijven met Plakkracht, met storytelling als leidraad. Dankzij de feedback van eerdere deelnemers staat er nu een beproefd programma.

Het is mijn missie om mensen als jij te bemoedigen om je verhaal te vertellen. Mijn motto is niet voor niets 'leef je verhaal'.

Mijn allergrootste wens is dat jij je zeker voelt om jouw eigen stukken te schrijven, met plezier en een soepele pen. En dat schrijfplezier voor jou werkt om je professionele doelen te bereiken, of dat nu een vakartikel is of plakkende stukken voor social media.

Want ik snap waar jij nu staat.

Je wilt zichtbaar zijn met je pen, maar je hebt er vaak de rust niet voor. Als je wilt beginnen, weet je niet hoe en waar. Of er springen juist zoveel ideeën in je hoofd rond dat het wel popcorn lijkt.

Je leert soepel te schrijven zonder belemmerende gedachten. Want je weet ook wat schrijfplezier voor jou betekent. Hoe heerlijk is het dan als je precies weet hoe je je lezer onder de kin kietelt, zodat hij jouw stuk met plezier helemaal leest.

Dit is het juiste moment. 

Want dit verhaal komt niet voor niets nu op je pad. Nu kan je snel prachtige stappen zetten om dat schrijfplezier te ontdekken.

Je leert het juiste onderwerp te kiezen en je goed af te stemmen op je lezer. Je leert ook alles over structuur (minder saai dan je denkt), het belang van alinea’s, ritme en plakwoorden. Ik laat je de valkuilen zien bij overtuigend schrijven en vertel hoe je er zelf niet in tuimelt. Zo kun jij sneller bochten afsnijden en je schrijfwerk voor je laten werken.

Doe je mee?

Klik dan op deze link voor aanmelding en meer informatie: Schrijven met Plakkracht


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.