Vleugels | Jezelf verrassen waar je uitkomt
02 maart 2023 
1 min. leestijd

Vleugels | Jezelf verrassen waar je uitkomt

Lisette is door een diep dal gegaan en wil over haar ervaringen een boek schrijven. Maar haar boek komt niet van de grond. Hoe kan dat?

Het boek is super belangrijk voor haar: om haar ervaringen te verwerken, maar ook omdat ze een missie heeft om anderen te begeleiden die iets soortgelijks is overkomen.

Samen hebben we al diverse keren besproken hoe ze op een makkelijke manier kan beginnen.

Toch heeft ze dat nog niet gedaan. 

"Zullen we je gedachten onderzoeken?", vraag ik.

Dat vindt ze een goed idee. Ze vertelt hoe ze tegen zichzelf zegt dat ze nu vakantie mag houden. Die rust heeft ze verdiend. En dat betekent dat ze ook niet hoeft te schrijven.

Opmerkelijk, reageer ik.

De vorige keer voerde ze juist aan dat ze door haar drukke werk nauwelijks gelegenheid had om aan haar boek te werken. En dat de vakantieperiode ideaal is om de pen op te pakken. 

Wat zeg je nog meer tegen jezelf? 

Dat ik ga piekeren en dat die zware gedachten dagenlang blijven hangen, zegt ze. “De gebeurtenissen zijn zo heftig geweest dat ik me suf pieker waar het is misgegaan.” 

Meteen moet ze om zichzelf lachen als ze dit vertelt. “Want schrijven kan me juist helpen om de gedachten te verhelderen, zodat ik niet hoef te piekeren.” 

Wat een fantastisch advies heb je zojuist aan jezelf gegeven, zeg ik. 

“Ja, dat ik daar zelf niet eerder op kom”, glimlacht ze. 

Wat als je vanuit nieuwsgierigheid gaat onderzoeken wat er is gebeurd, vraag ik. "Gewoon schrijven zoals het in je opkomt en je dan laten verrassen waar je uitkomt?" 

Ze reageert verrast.

O, het schrijven hoeft dus helemaal niet zwaar te zijn? 

"Nee, je mag ook gewoon schrijven vanuit nieuwsgierigheid en verwondering", zeg ik.

Dat vindt ze een goed idee. Ze wil graag humor erin brengen. Ironische observaties. Haar gekkigheden delen.

Goed idee, knik ik. 

“Hmmm, het zou zo maar leuk kunnen worden”, zegt ze. 

Inderdaad. Dat gun ik haar enorm!

Heb jij ook behoefte aan rinkelende kwartjes?

Want dan fix je niet alleen de bottlenecks in je teksten, maar ook de bottlenecks in je website en je marketing. Misschien zelfs wel de bottlenecks in je team of je onderneming. 

Maak een afspraak voor een gesprek met mij. Ik ben benieuwd!


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.