Boek | Wat mensen aan mij vragen over het schrijven van een boek
01 juli 2024 
11 min. leestijd

Boek | Wat mensen aan mij vragen over het schrijven van een boek

Hoe creëer je ruimte om een boek te schrijven naast je werk en andere verplichtingen? Dat is een vraag die ik vaak krijg nu Anja Neubauer en ik bezig zijn met de afronding van ons boek Expeditie Eigen Stem, dat in oktober verschijnt. En om alvast een antwoord te geven: nee, ik heb niet mijn leven op pauze gezet.

Veel mensen zien een boek schrijven als een enorme klus die je maandenlang weghoudt van andere activiteiten.

Een eenzaam avontuur waarvoor je je moet afzonderen van je dierbaren. 

Je moet je agenda grotendeels leegmaken of vroeg opstaan om in die kostbare uurtjes de benodigde schrijfmeters te maken.

Niet voor niets lees je in het dankwoord van veel boeken een verontschuldiging van de auteur naar zijn of haar huisgenoten, omdat er zoveel quality time is opgeofferd aan dat gigantische boekproject.

Natuurlijk weet ik dat het schrijven van een boek een grote klus kan zijn. Maar ik heb het zelf juist anders beleefd!

Voor creatieve personen - bijvoorbeeld mensen met een hoog associatief brein - is een boek juist een ideale manier om die ideeënstroom te kanaliseren. Een boek is geweldig om alle laatjes om te kieperen en de inhoud te ordenen.

Door te schrijven kom je tot de kern. Het geeft helderheid en houvast. Je snapt eindelijk van jezelf wat je bedoelt :)

Zo is het voor mij ook.

Eindelijk kan ik taal geven aan wat ik voel. 

Het kan dus ook makkelijk, vloeiend en organisch, gewoon omdat het je zoveel brengt. Het schrijven van een boek is een belangrijk onderdeel van mijn creatieve levenshouding.

Heb jij zelf ook een verlangen om een boek te schrijven of een vastgelopen boekproject los te trekken?

Zo ja, dan is dit het moment om een gesprek met mij te boeken.

Van verlangen naar voltooiing: dat is ook voor jou mogelijk. Hoe beter je weet waarom je het doet, hoe soepeler je je boek kunt schrijven. Dat begint met het graven van een kanaal waar al die ideeën zonder overstromingsgevaar doorheen kunnen vloeien.

Als je 1-op-1 begeleiding wilt van mij als mentor en coach, dan ben je hier op het goede adres om je persoonlijke verhaal op een gestructureerde manier te vertellen, zodat jij door de bomen het bos blijft zien.

In een vrijblijvend gesprek bespreken waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Zo ontdekken we of ik de juiste match ben om je te begeleiden om je boek in de steigers te zetten en te voltooien.

Als je geen compleet boek wilt schrijven maar wel beter je gedachten op papier wilt leren zetten, heb ik een apart traject voor schrijfcoaching.

De start van het 1-op-1-traject voor je boek of ander schrijfwerk is in september.

>> Boek hier je gesprek 

Op jouw schrijfavonturen!

Ga je mee op expeditie naar je eigen stem?

Komend najaar verschijnt het boek Expeditie Eigen Stem, dat ik samen heb gemaakt met illustrator Anja Neubauer.

Wil je op de hoogte blijven van dit boek? Laat dan hieronder je naam en mailadres achter, dan blijf je als eerste op de hoogte van het boek én alle extra's die we gaan delen (speelse uitvogel-oefeningen, de playlist en andere bonussen).


      
      
Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen.Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.