Woorden over jezelf
14 december 2021 
1 min. leestijd

Woorden over jezelf

Vind jij het ook zo lastig om te benoemen ‘waar je van bent’?

Ik weet vooral wat ik niet wil zijn. 

Zeker geen freelancer; vanaf het begin van mijn zelfstandige bestaan heb ik daar hartgrondig afstand van genomen. 

Ook geen zzp’er, tekstschrijver of redacteur. 

Schrijfcoach dan? 

Is al beter, maar voelt nog steeds te beperkt. 

Journalist? Dat was heel lang de identiteit die paste als een warme jas. De journalistiek is het creatieve nest, waar ik leerde lopen, praten en op dansles ging. Maar nu dekt het woord nog maar voor een klein deel de lading. 

Verhalenmaker? Ook die naam heb ik lang met trots gedragen. Maar ik ben inmiddels doorgegroeid. 

Schrijver? Online trainer en facilitator? 

Jazeker, maar te algemeen. Mijn activiteiten zijn eerder de optelsom van dit alles, maar daar weet ik geen overkoepelend woord voor. 

Storytelling-specialist? 

Dat woord benoemt mijn expertise. Maar is dat ook wie ik ben en wat ik doe? 

Wonderlijk genoeg heb ik anderen juist vaak geholpen aan een nieuwe naam. Met het bijbehorende verhaal. En nog zoveel meer. 

Multitalenten, die niet zomaar in één woord te vangen zijn. Als een groeidiamant met veelzijdige facetten. Hoe mooier geslepen, hoe meer glans. Geweldig om 1 op 1 met deze creatieve geesten het verhaal te vormen dat zij over zichzelf vertellen en daarbij hun eigen creatieve voorwaarden vast te stellen. 

Hierdoor vinden zij zich vaak opnieuw uit. En dat geeft een enorme kick, want een nieuw verhaal geeft je vleugels. Waardoor je ineens een groeisprong maakt, die je zelf niet voor mogelijk had gehouden.

Creatieve gids? 

Ja, dat woord zet bij mij van binnen iets in de fik. 

Kijk maar op mijn geheel gerenoveerde website of ik eruit gekomen ben. 

En als je wilt weten hoe dit allemaal zo gekomen is met deze nieuwe website en mijn eigen sprong, lees dan ook vooral mijn creatieve jaarverslag 2021.

En wil je meer weten over je eigen sprong en mijn begeleiding daarbij om te stralen als een diamant? Kijk dan hier. Vleugels met Jouw Verhaal.


Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.